söndag 9 december 2012

Svaret är 102 - ungefärDet är faktiskt väldigt många fler än jag trodde, tills jag ähum räknade.

Nu över till något helt annat: visst är det en fin låda jag hittat! Alla frön bor nu i samma låda, både fådda, egensamlade och köpta. Kanske möjligtvis är det lite fler frön än 102 påsar, någonstans där vid 90 började det kännas jobbigt att räkna. *Host*

Nu ska jag gå igenom Sällskapet trädgårdsamatörernas frölista. Summan av lasterna ska ju vara konstant. Och lite frön verkar ju inte så farligt. *Världsmästare på att lura mig själv*

14 kommentarer:

 1. Du har orden i sakene ser jeg, men det gjør det jo litt lettere nå en skal begynne å så.
  Jeg regner med at du finner noe mer fint og flott og putte i esken din.

  God søndag til deg fra Marit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan lita på mig Marit! Ska göra mitt bästa. Fin söndag! :-)

   Radera
 2. Fördelen med frön är att de trots allt inte tar så stor plats! Tänk om du samlade på dig 102 elefanter, haha. det skulle blivit lite trångt. Frösamlandet är en ganska harmlös hobby trots allt.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! 102 elefanter tar mycket mer plats! Lika bra att jag shoppar på här. :-)))))

   Radera
 3. Ja, om man nu ska överkonsumera så kan ju frön vara en lättvariant:-)
  Kram H, som inte förstår... "pryloman..." WTF??? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehehehhe, har bara sett att du har lite prylar. Såja, såja. Lite loppisfynd och lite annat som du plockar fram och plåtar. Rudolfar och ja ... :-)))))

   Radera
 4. Mer än 100 påsar <:-o, själv kommer jag landa på ca hundra frön - morotens småttingar inberäknade. ;) Men det är inspirerande att se andras fantastiska arbete med frön, jag smittas av planeringsivern och hoppas att nästa år ska bli ett "riktigt" trädgårdsår där jag inte bara njuter av trädgården utan arbetar lite också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den hemska sanningen är väl att hur planteringsivrig jag än är så lyckas jag nog inte peta ner frön från över 100 påsar. Men, men, det tänker jag glatt bortse från. :-)

   Radera
 5. Frön kan man aldrig ha för många av :=)
  Tar liten plats, relativt billigt vid inköp, många spännande sorter m.m. Bara fördelar :=)

  Ja, lådan är superfin.

  Ang. Jättenysroten så får du hålla koll då Spezialplant öppnar webbutiken eftersom jag tror den kommer att bli stor efterfrågan på och tillgången kan snabbt ta slut.

  Trevlig 2:dra Advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska kika in på Spezialplant lite då och då. Och eller hur, frön tar liten plats. Nu har de till och med en fin plats.

   Radera
 6. Jojo, man samlar lätt på sig en del ;-) Himla fin låda du har så samla mera vet ja! Jag kanske skulle skaffa en lådda själv. Det ser fint ut och så kan man ju medd gott samvete spara mängder :D

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det märks nästan inte alls att jag har över 100 påsar. Locket på och - borta! Nu kan jag köpa nya utan att bekymra mig så mycket över det har jag bestämt. :-))))) Kram!

   Radera
 7. Hehe, dette hørtes veldig kjent ut... Jeg har ikke telt mine frøposer, men vet med sikkerhet at det er over 100. Som du sier, summen av laster skal være konstant, og det er enkelt her i huset å få til det ;-)) Ha en fin kveld!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, ett tips. Räkna inte! Det är bara dumt. Fin kväll till dig också!

   Radera