onsdag 26 december 2012

Behöver du få upp blodtrycket?Japp. Slötittar i webbshopar igen, den här gången hos Prints.se som har lite roliga motiv tycker jag. Planscher med svenska äpplesorter, skalbaggar och fjärilar. Hm.

Är en videspinnare exklusiv? Ja, kanske.

Men en kardinalbagge då, det är väl inte samma sak som en liljebagge?

Man kanske skulle köpa en affish på en liljebagge och kasta pil på den för att komma i form inför sommarens liljebaggsplockande?16 kommentarer:

 1. Dags att planera för nyårslöften? Träning i alla former är klassiska löften. ;)
  Liljebaggar försöker jag hålla på avstånd genom att inte längre odla liljor. Fast jag kan ju inte låta bli krolliljor och kejsarkronor, men de brukar stå emot de röda gangstrarna ganska bra - mer som sista utvägen för baggarna än lockväxter tror jag.
  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fniss. Just det, nyårslöfte. Näej. Inte i år heller. :-)
   Jag kan inte låta bli att odla de underbara liljorna, så det är bara att hålla plockfingrarna mjuka och smidiga. Får bli en skidtur för armstyrka och uthållighet i dag istället tror jag.

   Radera
 2. God fortsättning!Så snygga planscher! Tack för tipset:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dito! Ja, det fanns ju en del att välja på. Smask, smask. Fast vet inte om jag vill ha den röda baggen ... :-)

   Radera
 3. Jeg ble nesten redd når jeg leste overskriften, og lurte på hva du hadde funnet på nå... ;-)) Hihi, du traff midt i blinken, for når jeg så den røde liljebillen så tror jeg nesten at blodtrykket steg noen hakk. Fy, hvor jeg hater det insektet!!! Jeg tror ikke at jeg skal ha en sånn plansje, nei... ;-)) Juleklem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tihihihi, den hade samma effekt på mig. Därav rubriken tror jag. :-)
   Julkram tillbaks!

   Radera
 4. Stackars lilla "ballong"! Jag kokar ur luften innan och då går det bra.Pröva att skiva dem tunnt, koka dem en stund i gräddmjölk och sedan fylla en form med alltihop plus lite extra grädde och skjuts in i ugnen (175 grader ca 20 minuter).Tag ut och strössla med riven ost och in igen till det fått färg.Våra magar tycker det är toppen:)Biggebaggebuggar vill jag inte bli påmind om redan...men det var snygga bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. Jag ska testa, faktiskt. Älskar smaken av jordärtskockor - men inte effekten efteråt.
   Får planera in gourmetmåltiden till tja, en fredag. Då har jag hela helgen på mig att rätta till mig om knepet inte funkar på min mage. :-)

   Radera
 5. Tja en plansch att avreagera sig på kanske inte är så dumt, he he. Att kolla webshoppar är definitivt inte dumt. För egen del kollar jag potentiella resmål. Måste underhålla flygrädslan (himla bra ursäkt va). Tänkte en kortresa, gärna fota fåglar. Har hittat bra ställen i GB för lunnefåglar... Men det finns ju trädgårdar också... Himla jobbigt ;-)

  Annandagskram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen jisses, vilken störtskön inställning. Klart du ska underhålla flygrädslan! Lunnefåglar, ååå, nästan lika fina som Kråkisar. :-)

   Radera
  2. Apropå fjärilar. Jag vet inte om det är just påfågelöga som du saknar. Hos mig var det helt klart lammöronen som attraherade! Prova det! Amiraler gillar buddleja, makaonfjärilen verbena... Om jag hittar puppor får jag väl skicka till dig =D

   Radera
  3. Nämen, jag som har haft massor av lammöron, men grävt bort det mesta eftersom de spred sig så ohämmat. Får kanske tänka om då.

   Radera
 6. Vill du ha fjärilar finns roligare växter än lammöron. Echinacea t ex och rosenflockel! Vilken tur att jag inte har liljebaggar, jag har massor av liljor istället! De är ju så härdiga och lättskötta, passar bra här i norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, inga liljebaggar, det låter som en dröm. Och, jodå, fjärilar har jag. Echineor också. Men - jag får inga besök av påfågelöga. De är så vackra tycker jag. Du hittar fina bilder på de fjärilarna hos Lisa som har kommenterat här ovanför. :-)

   Radera
 7. Bra idé med pilkastning :) Hoppas du är ledig och har det skönt! Själv sitter jag på jobbet med huvudvärk och har verkligen inget att göra.....

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack nej, nu är jag tillbaks på jobbet. Men, men. Snart är det långledigt igen :-) Jag jobbar så de små datorarmarna slokar.

   Radera