torsdag 20 juni 2013

Vi samlar vackra staket!Vackert, roligt, tidstypiskt eller bara praktiskt.

Vi bjuder varandra på inspiration till staket! Gör gärna en arbetsbeskrivning, har du inte det gör det inget. Det är idén som räknas.

Köpestaket eller hemmagjort gör detsamma. Kanske är det bara plåtat i någon annans trädgård. Helt ok. Skriv gärna lite vad du fått för helhetsintryck av trädgård, hus och staket. Då blir det extra roligt. Mycket nöje!

Det behöver inte vara ett nytt inlägg som du länkar upp.
Det här staketet omgärdar Dr Westerlunds villa i Enköping. Där kan man ta en fika och titta på den berömde läkarens läkarutrustning, när det är öppet. En man med social patos - och ett vackert högt staket. Kanske är det hämtat efter gammal modell, Westerlund tillträdde sitt pittoreska hus i slutet av 1800-talet.

Visst är det kul att topparna inte bara är spetsiga? Stolparna har också små fina metallhättor för att hålla bättre. Snyggt!

Hm. Ser att länkverktyget jag använt tidigare nu kräver betalt för att man ska kunna få en liten bild till varje länkt. Blä. Ska försöka hitta ett nytt verktyg. Men vi kan ju samla med text så länge - länken går ju till ditt inlägg där bilden finns.


13 kommentarer:

 1. Hei! Dette synes jeg er spennende, kjempefin ide. Vakre gjerder er ofte rene kunstverk. Har ingen selv, men jeg har noen bilder. Nå skal jeg lete. Anne

  SvaraRadera
 2. Så vakkert mot det grønne og så fine detaljer det har.
  God helg fra Marit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ser så härligt lantligt ut också.

   Radera
 3. Kommer att hålla koll på alla vackra staket som länkas här :=)

  Här uppe i norr är det mindre vanligt med staket runt husen. Undrar varför?

  Önskar dig en fortsatt trevlig midsommarhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, men är det inte så att det är mer ovanligt med staket på landsbygden? Nu måste man ju nästan satsa på någon form av staket för att hålla smaskande odjur borta.

   Radera
 4. Hej Bettina. Det er supergod ide med links til forskellige stakit & låger. Jeg lægger et link ind om lidt! Tak for et rigtig godt initiativ! :-)
  Ha det rigtig godt!
  Alice

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar det här, och tack - välkommen att länka!

   Radera
 5. Strålande idé. Ett staket kan verkligen vara en riktig prydnad. Har inget sånt själv tyvärr, Gunnebo känns inte som att det platsar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses, här har jag inte kikat själv på länge. Fy på mig att jag inte svarat. Jo, jag tycker alla staket passar in. Även ett Gunnebo - om det också finns lite tips på hur man får upp det på ett smidigt sätt. Många tvingas nog av realiteter till ett Gunnebo. :-)

   Radera
  2. Trevligt!
   Jag blev så inspirerade så det blev en liten djupdykning i bildarkivet.
   Kram

   Radera
 6. Du måste bo i närheten av mig för Doktor Westerlunds villa är mitt favorit hak på sommaren!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajemen! Jag bor en mil utanför Enköping. :-)

   Radera