tisdag 23 april 2013

Någon har bökat i min lundAck salamanka! Det här kanske inte ser så mycket ut för världen, men det är det. Det är en före detta mycket liten soptipp som ska bli en plommonlund. I höstas pluppade jag ned lökar för glatta livet här, kommer inte riktigt ihåg allt vad det var.

Lunden har haft besök. Det är små gropar i jorden precis överallt. Å andra sidan kommer jag inte ihåg vad jag går miste om - om det är något jag missar.

Ser i alla fall att det är krokusar på väg upp i villervallan. :-)

16 kommentarer:

 1. Ja, ibland är det jobbigt att vara trädgårdsgalning :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, fast jag glädjer mig åt det där som är på väg upp också. Och själva grundjobbet är ju gjort. . . Två gånger kan man säga. Först av mig, sedan av någon annan. :-)

   Radera
 2. vad trist
  det finns många som gillar det som växer i en trädgård"suck"
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara, men det är kanske läge att fundera på ett staket. Är så sugen på ett kastanjestaket, undrar om det räcker att ha det längs två sidor av trädgården. Om det gör att djuren väljer andra vägar? Någon som vet?

   Radera
 3. Men jeg ser en løk spire, gjør ikke du.

  SvaraRadera
 4. heh heh ja ibland kan det være jobbigt.. men fint iallefald
  det blir det

  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag är nöjd ändå. Fin blogg du har! :-)

   Radera
 5. Men vad kan nu detta vara? Får väl hoppas det bara är bokat "på ytan" då och att det fortsätter ploppa upp lökväxter! /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja? Lite mysko är det. Jag tror nästan att det kan vara harar som varit i farten? Unga plommonträd har blivit ringbarkade också, det är någon som har ont om käk.

   Radera
 6. Håper du får noen gode overraskelser etter hvert! Nå har jeg rettet opp på min blogg så det er bilder der:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag ändå att jag får! Skönt att bloggen fixade till sig.

   Radera
 7. Bara att försöka se lite positivt på det hela...Du slipper luka för denna säsong. Inget annat att göra! Hoppas några lökar har klarat den omilda behandlingen.

  Vårkram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Det är som det är, och det som sticker upp är välkommet. :-)

   Radera
 8. Huff. Det er alltid kjedelig når løkvekstene er populære hos flere enn oss mennesker. Kanskje de "søkkene" delvisk skyldes dyrespor? I så fall pleier de ikke å spise løk, men bladverk..? Første året i min hage satte jeg en mengde tulipanløk. De fikk blader før de bare visnet bort. Når jeg undersøkte viste det seg at vånd hadde spist løken opp. Men da så jeg ingen slike søkk som hos deg?
  Krysser fingrene på at riktig mange løkvekster har klart seg hos deg!
  Stein

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det underliga är att tulpanerna som jag satt på en annan sida av huset är helt orörda. Bladen har kommit en bra bit på väg i alla fall. Kryssar fingrarna för att de får hålla sig fina. :-)

   Radera