måndag 1 april 2013

En månads solande tar sin börjanÄnnu ett vårtecken. I vägrenen låg en solande kompis, som inte riktigt var piggelin ännu.

Nu följer ett par veckors intensiv kroppsvård (=solande) innan det blir dags att skaffa bebisar. Mer fakta om huggormen kan Naturhistoriska riksmuseet bjuda på.

23 kommentarer:

 1. Huff da, sånne vårtegn liker jeg ikke. Jeg er ikke glad i ormer, og spesielt ikke huggorm. Men det er jo et vårtegn om ikke annet :-) Vi får glede oss over de som er nå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis. Se den som ett vårtecken. Jag tycker ormar är så vackra med sina små skulpterade huvuden. Men, någon huggorm på tomten vill jag inte ha. :-)

   Radera
 2. Trodde för en sekund att det gällde dig och inte ormen :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. He, he! Jag har lagt de ägg jag har tänkt mig. Men en månads solande går bra.

   Radera
 3. Fniss, jag trodde precis som föregående talare/skrivare för en sekund att det var du som skulle sola och sedan skaffa bebisar - sedan såg jag ormen. Ha det fint/Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack, mina bäbisar är tonåringar. Och det är ganska skönt på sätt och vis. Då kan jag sola utan krav på äggläggande. :-)

   Radera
 4. Det var ett riktigt vårtecken. Även om jag inte vill ha just den där kompisen hit till mig... ;) Men solar, det gör jag gärna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, en riktigt vårlig typ som samlar solvärme (vem gör inte det). Kram!

   Radera
 5. Vilken snygging! Jag har inget emot huggormar så länge de håller sig borta från min tomt:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Haha, jag trodde du skulle åka utomlands :-) Roligt att se en orm, men huggormarna får gärna bo i skogen.

  SvaraRadera
 7. Vilken gullig en...hade för ett par år sedan två huggormskompisar som alltid låg på samma ställe efter en gammaljärnväg som hundarna och jag gick, döpte dem till Hugo och Berta :-) och stannade alltid till och pratade några ord med dem och var de inte där så saknade jag dem. *LOL*

  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fniss. Vi är små vanedjur. En av mina häftigaste huggormsupplevelser var att klappa en mammaorm på magen som var full av ägg. Och nej, jag var inte så galen att jag bara plockade upp ormen, jag var på huggormssafari. :-)

   Radera
 8. Jag är väl konstig, men jag gillar ormar. De är så vackra och annorlunda.
  Hej hopp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi två i alla fall som är konstiga. :-)

   Radera
 9. Jag är inte konstig! Mao gillar jag inte ormar...åtminstone inte om de finns i min trädgård! Jag lovar att jag hoppade högt förra våren när jag skulle gräva i komposten och en huggorm hel plötsligt låg på spaden....

  Kram

  SvaraRadera
 10. Men fy sjutton. Kunde de inte hålla sig borta lite längre. Gillas inte!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej. Ormar är fina. På behörigt avstånd. Man ska bara se till att inte skrämma bort myrorna man har på tomten, så går det bra. :-)

   Radera
 11. Jag trodde du skulle parkera dig i lä vid stugknuten och inte röra dig ur fläcken den närmaste månaden ... huuva ... hade glömt att även huggormen har suktat efter solen !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen dum ide faktiskt. Kanske ett föredöme att ta efter rentav, parkera mig vid stugknuten och inte röra mig. Jaa-a, solen skiner ju idag med. :-)))))

   Radera
 12. Ja, det där är ett nödvändigt ont! Har alltid haft lite ormskräck, men det är bättre nu. Fast jag är alltid väldigt uppmärksam pga. hundarna. Hade en STOR huggorm i trädgården (6 juni 1996!!) och fy vad det var läskigt (annars hade jag väl inte kommit ihåg datumet antar jag ;-))

  SvaraRadera