söndag 17 februari 2013

Sju nyanser av daglilja


Arctic Snow Foto: Per Alm


Att dagliljan är årets perenn har ju liksom varit lite svårt att missa. Men nu har Perennagruppen tagit fram en daglilja för veckans alla dagar. Lite kul.Strawberry Candy Foto: Marie AnderssonPandoras Box Foto: Marie AnderssonHappy Returns Foto: Marie AnderssonPardon Me Foto: Marie AnderssonMauna Loa Foto: Marie AnderssonSummer Wine Foto: Marie Andersson


Varför för Perennagruppen det här? (Min favoritfråga vet ni som läste mitt förra inlägg. Tusen miljoner tack och kramar för de fina svaren jag fick på inlägget. Blev så otroligt glad! Och hoppfull.)

Jo, för att visa på den stora variation som finns bland dagliljorna. Smart. Hos Perennagruppen får du också förslag på samplanteringar, och förslag på hur till exempel en fjärilsrabatt som innehåller daglilja kan se ut.

17 kommentarer:

 1. Så mange flotte du viser her! Dagliljer er en skjønn staude som kommer trofast igjen år etter år med blomster :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dom läckra! Jag vill så gärna skaffa några spindlar i år, tycker de är så roliga med sin blomform. Fast ack så dyra, oftast. :-)

   Radera
 2. Vilka härliga färger, framför allt den ljusgula. Dessa blommor finns ju i så otroligt många läckra färger. Planterade ett tiotal olika förra året och förhoppningsvis har väl någon tagit sig.

  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar också de ljusgula! Tycker det verkar sympatiskt att de är svåra att ta död på också. :-)

   Radera
 3. Jag har faktiskt aldrig varit så förtjust i dessa blommor men när jag ser alla fina bilder så känner jag att jag nog får ändra mig. De är ju jättefina! Har blivit din följare också, så att jag lättare kan komma tillbaka hit.
  / Therese

  SvaraRadera
 4. Så fina liljor och vilka färger! Jag lär mig så mycket här hos dig om blommor å trädgård! Alltid lika kul att titta in å få läsa något nytt för mig! Kram

  SvaraRadera
 5. Jag älskar min daglilja som är cremegul och jag ska helt klart skaffa mig fler. Jag tycker mycket om blommorna men även bladen bryter av så snyggt i rabatten.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag börjar spana å det grövsta på dagliljor av spindeltyp. Gillar lite mer sirliga blommor. Blir nog någon sådan eller några *host* i sommar.

   Radera
 6. Jag tror jag ska skaffa lite mer liljor i år, det finns så många snygga, och lättodlade verkar dom vara också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det där med lättodlat är ju inte så dumt! :-)

   Radera
 7. Härligt. Och inspirerande.
  Jag har några få, gillar de där småblommande...
  Skulle kunna ha fler =o)
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 8. Vilka fina nyanser då...det är nog många som kommer att skaffa sig dagliljor i år eftersom de är utsedda till Årets växt./Anja

  SvaraRadera
 9. Så kul att du visar dagliljorna! Och ett bra initiativ av perennagruppen att ha en per veckodag.
  Pandoras box och Strawberry Candy köpte jag för mycket länge sedan. De har stått mer eller mindre övervuxna i min långa perennarabatt till i höstas. Då flyttade jag dem till bättre ställe så nu kan de börja leva igen.
  Du undrade över mina rosor. Har drygt 200 sorter för tillfället men efter vintern vet man aldrig. Kyla, vattensork, du vet. Det har säkert passerat fler än 200 sorter till genom åren. En del har jag tagit bort, de flesta har komposterat sig själva.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 10. Ja, det är perfekt. Viktigt arbete av perennagruppen att visa vad som finns och ge ny inspiration! Dagliljor är ögongodis :-)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Jag gillar Dagliljor! Har själv 14 olika varianter av den! :D

  Vilken fin blogg du har här! :)
  H. Kitty

  SvaraRadera