fredag 22 februari 2013

Lita ej på morgondagen

"Carpe diem quam minimum credula postero" (fånga dagen, lita ej på morgondagen).
Usch.

Så här års måste man våga tro på en morgondag. Sedan var det det där med att njuta kvar. Vara dåsig efter ett glas rött och titta på Skravlan, är det livskvalitet?


Det är i alla fall ljust fortfarande. Gick och hälsade på grannens häst. Den får stå för njuteriet. Doft av häst, vänliga och nyfikna bruna ögon. Häpp. Där blir man glad direkt. Och när hästen verkligen tar in LUKTEN av mig, som den värsta Ferdinand-tjur. Ljuvligt.

Lyckas inte ladda upp en minivideo av sniffet via blogger. Här kommer en bild i alla fall.

Kolla in fler bidrag till Blommig fredag hos Pilgrim och bloggen Bland rosor och bladlöss.


43 kommentarer:

 1. Det er rart så glad man blir av kontakt med dyr :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Konstigt, men det får mig alltid på gott humör. De är ju (nästan) alltid också så välvilligt inställda.

   Radera
 2. vem har varit framme vid stubben tro. Hästar är fina djur men jag har lite svårt att vara i närheten av dom men på håll går det bra.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kunna ha hästdoft som parfym (jättepoppis skulle jag säkert bli). Förstår att man har respekt för så stora djur.
   Och suck, det är tappre mannen som varit framm vid huggkubben. Denna oändliga vinter. Eller, vänta nu. Njuta var det ju ... :-)

   Radera
 3. Härligt med djur!! Jag har dock stor respekt för hästar. Men otroligt vackra djur är det.
  Ha en fin helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har tur som har grannar som bjuder på hästgos!

   Radera
 4. Ler åt din mening "Vara dåsig efter ett glas rött och titta på Skravlan är det livskvalitet"? Ja det är väl olika för olika människor :)) Ibland kanske det är mysigt men kanske inte som rutin varje vecka :)Ja vi är alla vår egen lyckas smed som det ju heter! Fånga dagen lita inte på morgondagen ..... det är tänkvärt för det enda vi egentligen vet säkert att vi har det är Nuet!
  Kul du tittar in hos mig och kommenterar! Idag är jag med på blommig fredag "by accident" :) gjorde ett blogginlägg i morse med rubriken Ha den Bästa Dagen! och visste inte då att ni hade temat Carpe Diem på Blommig Fredag :) Klart att jag är med då! Lustigt sammanträffande!! Annars är jag mer för att blogga om egna ämnen ..... klart att det är en kul idé med färdiga teman .... men det är inte riktigt jag :) Lika viktigt som att försöka Njuta av Nuet är det att göra det som känns rätt för en!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fniss, jo, visst ska man göra det som känns rätt för just mig - eller dig. Bloggande är såpass nytt för mig att jag tycker det är kul att haka på blogglekar, det triggar fantasin och jag njuter av det. :-)

   Radera
  2. Det låter härligt Bettina! Inget fel alls på blogglekar kul på sitt sätt att jämföra olika personers tolkningar :) Iden är bra men jag är mer för att inte vara bunden till ett visst ämne :) och skriva om vad som känns rätt för mig just när jag gör mitt blogginlägg! men jag är med denna gången och måste säga att det har sin charm ;)Kul att se hur flitiga alla är på att kommentera varandras inlägg och tolkningar :) Sedan är det ett jättebra sätt att få visa upp sin blogg och få besökare till den :)

   Radera
 5. He he jeg må le av bildet av heste-mulen, dyr er herlige i alle fasonger og størrelser.
  God fredag fra Marit.

  SvaraRadera
 6. Hästar är såå fina - på håll. Jag har respekt för dem, de är rätt stora. Det är inget man kan brotta omkull direkt. Men jag förstår din känsla för så kan dotran min säga när hon kommer hem från stallet. Rosig om kinderna och glittrande ögon berättar hon om mötet med den bästa Caven. Det är något speciellt med djur och kontakten man får. Så har jag med min katt Ebba. :)

  Önskar dig en fin kväll med vin och Skavlan. ;)
  Kraam
  Ina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gosiga hästar måste man inte brottas med :-) Ja, djur tillför mycket i mitt liv (tantvarning). Tack, ska njuta av både vin och Skravlan (ska i alla fall ge honom en chans). Kram!

   Radera
 7. Ååååh, hästmule, hur mjukt och underbart är inte det? Undrar också hur man laddar video via blogger! Ibland är det ju faktiskt något litet man vill dela med sig av! :) Hade gärna hört det sniffet! Ha en skön och avkopplande helg där du fångar alla dagarna! :) Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, mycket retsamt. Grrr. Försökte på alla sätt och vis, och videon kan inte ha varit för tung, den var bara några sekunder lång. Bytte filnamn och hade mig. Blä.
   Men idag är jag leeeedig! Och ska fånga dagen! Först ska jag fånga en kopp kaffe! :-)

   Radera
 8. Nyss ropade "Tyst!!!!" till vovven, samtidigt läste jag ditt inlägg. Fniss... Djuren är så härliga, ibland besvärliga, men aldrig förfärliga (förutom en del sniglar... =oP). Vin och Skavlan, jomenvisst. Men en ostbåge eller två gör inte det hela sämre...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var helg okej m vin o Skravlan. Lite chips till också. :-)

   Radera
 9. Dyr er herlige skapninger! Jeg blir også i godt humør av de, for de gjør noe med en. Folk skulle ha mere dyr rundt seg!
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror också det är nyttigt att ha djur omkring sig. Blir glad! :-)

   Radera
 10. Vi mennesker trenger dyr rundt oss! Ønsker deg en kjempe fin fredagskveld! Klem

  SvaraRadera
 11. sniff, sniff... ja, kan nästan känna doften av häst ;=)
  Vackra djur men nog är jag lite rädd för dom.
  Visst är det så att man ska fånga alla ljusa glimtar som vardagen bjuder på.

  Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. En mjuk och varm hästmule är lycka .

  Kram

  SvaraRadera
 13. Jag är typ..livrädd för hästar! Säkert för jag är allergisk och fick inte gå till stallet för mamma. Men jag lärde mig allt om hästar och läste Min Häst och kunde verkligen allt man borde kunna... Kratsa hovar, betsla, trava, galoppera. Visste precis hur man gör när man hoppar.... Fast allt i fantasin! Det jag inte fick, var doften :) Jag förstår dock att känslan är härlig :)))
  Huvudsaken är att man hittar sitt eget sätt att ta tillvara på stunden. Ta vara på känslan, oavsett vad man väljer att göra!

  Kram och ha en härlig helg Bettina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, vi är verkligen flockdjur. Vi vill göra det kompisarna gör. Kan riktigt se en liten Veronica böjd över Min häst framför mig.
   Ha en fin helg och kram!

   Radera
 14. Hästar är verkligen vackra djur, och så luktar de gott med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle gärna ha hästdoft som parfym, som sagt. Men skulle kanske få lite ont om kompisar ... :-)

   Radera
 15. Att få trycka sitt ansikte mot en hästs mule är njutning och bra få insupa den speciella lukten kan ge en lyckokänslor.
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, samma gäller för att köra ned näsan i katternas päls tycker jag. Hm. Helt normalt beteeende eller hur?
   Fin helg!

   Radera
 16. Den där hästmulen, det var nästan en doft-bild :-) Livskvalitet är svårt att hitta nu på kvällarna tycker jag när det är så förbaskat kallt och mörkt. Tror det är lite kvalitét att surfa runt på alla trevliga bloggar iallafall:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, nu är det faktiskt mer än lovligt trögt. Det är väl just för att i alla fall börjat längta så otroligt efter lite sol och värme. :-)

   Radera
 17. Åh duu vad jag fick hästlängtan....en varm mule som snosar på en, näe, alldeles för länge sen kände jag nu !!! Nä morgondagen kan vi inte veta något om, bäst att njuta medans tid är, om så bara av ett glas rött och Skravlan ;-) Själv har jag njutit alldeles fööör bra på stadens Stadshotell av god kvällsbuffé, så magen står i 11 hörn just nu...men jag njöt utan ljud ikväll, fniss !
  Ha en finfin helg av fångade ögonblick !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad härligt! Du lät säkert lite belåtet ändå. Jag brukar göra det fastän jag tror att jag är tyst. Och omgivningen brukar också låta mig tro det. :-)

   Radera
 18. Fast det är svårt att inte tänka på morgondagen..........eller nästa månad när/om våren kommer ;-) Hästnjutningen står jag nog över, har lite lätt hästskräck nämligen, men jag förstår känslan:-) Ha en fin helg. /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fniss, här duggar hästskräcken tätt. Fast jag förstår det, det är ju så otroligt stora djur.
   Och näej, det är omöjligt nu att inte längta ... :-)

   Radera
 19. Fina sätt att njuta på.
  Hästar är underbara tyvärr tål jag dom inte så får titta på bilder bara.
  Ha en härlig helg.
  Kram Ing-Mari

  SvaraRadera
 20. Skulle gjerne sniffet inn lukta av hest, men jeg har katta. Jeg synes jeg værer vår i lufta i dag. Hilsen Anne

  SvaraRadera
 21. Fyndig tolkning :)
  Man behöver inte fantisera mycket för att kunna känna hur mjuk och fluffig den där mulen är. Nog skulle jag vilja "mula" in näsan där och sniffa!

  Önskar dig en härlig helg!

  SvaraRadera