tisdag 1 juli 2014

Gillar hönsäggsklöver!Typiskt dock att jag inte kom ihåg att fota den i sin fluffiga högglans dagar. Det här är en otroligt stor klöver, bara snäppet mindre än en golfboll. Grå, ludna blad och riktigt stadiga stjälkar.

Me like! Jag sådde frö för flera år sedan, och trots att det står överallt att de är så fruktansvärt lätt att få att gro så har jag fått vänta i flera år på att den här klövern ska bli så här stor. Nåja.

Inget för den som inte står ut med en skräpig look inemellan blomma och frö så att säga:


Själv ska jag pilla bort det bruna och vänta på frön. Jag vill ha fler hönsäggsklöver nämligen. Älskar kombon av blommans gulvita mot bladens grågröna.

Vad har ni för kompisar till era klöver? Mina hamnade bredvid en isop och bland rudbeckor och gurkört som bestämt sig alldeles själv för att bo i samma rabatt.

Lite kuriosa: har ni hittat till The Linnean collections på nätet? Udda och kul tidsfördriv om man är åt det nördiga hållet.

Här kan du slå på trifolium trichocephalum eller vad du vill.

15 kommentarer:

 1. Takk for flott link! Der kan en fort tilbringe mange timer... ;-)

  SvaraRadera
 2. Tack för dina söta kommentar på min blogg! Kikade precis in till din andra blogg...åh vad jag saknar min häst! Kul att följa dig även där...
  Ha en skön sommarkväll!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 3. Stora vita golfbollar... :D Det är något för min vita rabatt det. Undrar in de klarar sig under en björk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjoooo, men det borde väl gå? Klöver är väl ena sega rackare, och inte behöver de väl speciellt mycket vatten heller?

   Radera
 4. Hvor er den flot - jeg kendte ikke kløver i denne størrelse. Og tak for det spændende link!
  Ønsker dig masser af sol i Mellemsverige.

  SvaraRadera
 5. Visst är de härliga! Jag föll direkt för några år sedan och våra står med flocknäva runt fötterna och en gräddvit ros intill. Och en stor sten. Nattljuset är en ettåring med brittisk frökälla. Det finns några kvar i överskottslådan om du har vägarna förbi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men fresterska där! Ja, jag hoppas att jag får lite mer sprutt på mig ju längre semestern lider. Kan mycket väl bli lite trädgårdstittning hos trevliga innehavare. :-)

   Radera
 6. Åh! Förstår att du gillar den! Har den inte... än =oP
  Ditt inlägg påminner mig om att jag har en planta månskensklöver krukad, får allt planteras "på riktigt" och ges en chans att visa vad den går för. Ska hålla utkik efter hönsäggsklöver, gillar dess form, färg, ja, attityd.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Najs! Alltid kul när man kan bjuda på överraskningar. :-)

   Radera
 7. Tack för kommentaren hos mig. Jag har läst runt litet bland dina inlägg.
  Har aldrig hört talas om hönsäggsklöver. På bilderna liknar de egentligen alsikeklöver, men jag förstår att de är mycket större. Och då kanske man uppmärksammar dem mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en härlig blogg, hoppas du gillar det du såg här då. Ska genast googla på alsikeklöver!

   Radera
 8. Visst är den härlig den där klövern! Jag är så glad för att jag äntligen föll för den förföriska fröbeskrivningen. Kompis till mina ska få bli nån eller flera blådaggiga hostor i olika höjd och sen Hosta 'Regal Splendor' som har mer eller mindre samma färger i bladen :)

  SvaraRadera