söndag 13 juli 2014

Häng med - jag leker humla

 Nästan helvit. Inte smaskigt.


 För trångt. Jag är en ganska rund humla.


 Inte moget. Riktiga nippertippor till prinsessor att knipa.


 Wow! This is it.
Redo för landning.


Skäggiga damen. Men det får man stå ut med.


Den här hade som en liten pigg därnere dessutom.
Vilka pussmunnar! Jag kan inte få nog!

Tycker jag har sett i bloggvärlden att det inte bara är jag som har fantastiska digitalis i år. Jag har aldrig haft en så överdådig blomning. Och det är ju så fruktansvärt kul att titta på alla som hälsar på hos dem för att fylla på matsäcken.

Här hos örtmästaren Jan Andersson tycker jag du får veta det mesta som är värt att veta. Han berättar säkert mer kuliga saker om andra örter som du är nyfiken på också.

Jo, jag är väl inte knäpp för att jag leker humla i min egen trädgård? Det är väl helt normalt? Det gör ni också?

11 kommentarer:

 1. Ehh!, Vi som hade tänkt att stanna idag när vi åkte hem från Snuttebo... Vilken tur att vi inte gjorde det när du helt galet ränner runt och leker humla ;)

  Helt sant har vi haft fantastiska digitalis i år men nu har de blommat klart och nävorna med och allt annat vackert så just nu har jag en skittråkig grön trädgård med massa hålrum överallt för jag har klippt ner digitalisen och aklejor och nävor för att det ska komma nya blad och förhoppningsvis lite sensommarblom... Men nu verkligen inte kul!

  Jag hör av mig vilken dag som helse och kollar om du är hemma ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen en trist mellanperiod nu. Inte blir det kuligare av att det är så torrt och bränt. Men, men. Då får man leka humla! Komsi, komsi. Du måste ta med dig vita franska kungsljus härifrån, annars mördar jag dom.

   Radera
 2. Fullt normalt ...hihi...
  Underbara bilder!!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Åh! Såklart att det är helt normalt att leka humla!
  Vore onormalt att INTE göra det... Just humlor är - i mitt tycke - de charmigaste av alla trädgårdens surrare och ditt inlägg charmar likaså. Härligt! Inget att "humla" om. =oP
  Allt gott!
  /Katarina... som humla söker jag ofta honungsrosen, ha ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. He, he. Ja, små rundnätta humlor i alla möjliga storlekar - finns inget bättre! Måste hitta på fler roliga och smaskiga blommor till mi... humlorna.

   Radera
 4. Vem bryr sig om vad som är normalt. Det som slår mig när jag tittar på dina härliga bilder är - tänk så bekvämt att bara kunna öppna kylskåpsdörren och slippa slitet. Men att flyga fast jag inte kan - det vill jag kunna :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore något! Fast jag tycker de sliter på rätt bra, de små fjuniga kompisarna. Där verkar det inte vara 8-17 som gäller. :-)

   Radera
 5. Hi hi! Det är nog precis sådär de tänker, humlorna... Härligt inlägg, och fina bilder. Nej, i år kan kan inte få nog av alla fingerborgsblommor. De är överallt och är jättestora!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag lagt till din härlig blogg i min blogglista. Du har ju också en massa bus för dig. Kul. :-)

   Radera
 6. Kul bildserie! Jodå här leks det också humla fast bland tomatblommorna när det är mulet väder. De kan behöva lite hjälp med pollineringen då.
  Visst är fingerborgsblommorna alldeles fantastiska i år.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera