onsdag 16 juli 2014

Sötaste jordgubbstjuvenÖverraskade en igelkott i kökslandet i dag. Och när jag tittade på den söta ilskna taggiga lilla bollen tyckte jag att jag såg något rött.

Isch, blod och skador och elände tänkte jag och tog på ett par trädgårdshandskar och vände runt på kotten.

Då såg jag att kotte stelnat i skräck runt en jordgubbe. Ah, skönt. Väl bekomme, tänkte jag och tänkte också att det nog är ett väldigt smart sätt att få i sig vätska nu när det är så torrt och varmt.

För att kompensera kotte för behandlingen fick hen katternas middag.


 Situps. Inte lätt att vända sig rätt igen. Stackars kotte.
Hela kattmiddagen slank ned. Lilla kotte måste ju alltså vara vrålhungrig. Den kan lita på att den blir hårdmatad framöver bara den vågar sig fram igen.

Självklart ska katterna få kompensation. :-)

Det värsta är att det här faktiskt är den enda igelkotten jag sett i år i vår trädgård. :-(

34 kommentarer:

 1. Ahh, sötast idag! Tur att den kom till dig som har restaurang.

  SvaraRadera
 2. Men en sån underbar bild där hen kurar runt sitt byte. Årets trädgårdsbild? Det måste vara himmelrike med ett jordgubbsland och så kattmatsrestaurang bredvid. Lyckligaste kotten?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Otrolig bild! Tänk att igelkottar äter jordgubbar och kattmat! Här har inte varit en igelkott på många år vad jag vet. Saknar dem, kanske ska sätta ut lite kattmat.

  Kram Luna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, kattmat är jättebra igelkottskäk. Kottar ska inte äta salt mat, så kattmat är perfekt. Alltså kattmat av den blöta sorten. Ja, sätt ut lite kattmat, om inte annat kanske grannskapets katter blir glada. :-D

   Radera
  2. "Mina" igelkottar gillar inte alls "blötmat". Det som slukas är pasta, torr kattmat och den ena hundens torrfoder. Då är ändå båda sorterna sk specialkost=svindyrt!

   Radera
 4. Underbart! Inte kan man bli sur på sådana små jordgubbstjuvar. Barnen har sett en igelkott här i år, men inte jag. glad att det finns någon i området, känns bra. Hoppas din piggis kommer tillbaka igen för mer god mat.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Vilka fina och härliga bilder! Inga kottar i våran trädgård vad jag sett...tråkigt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Toppenbilder, till ett sådant kalasbord kommer han nog tillbaka. Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju hoppas, man kan ju hoppas. :-)

   Radera
 7. Vilka helt fantastiska bilder!!!
  Inte sett en endaste kotte i år =o(
  Än.. för hoppas ju.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här besöket skedde ju när kvällssvalkan började lägga sig. Sötnosarna är ju tydligen nattaktiva. Vi får byta dygnsrytm helt enkelt. :0)

   Radera
 8. Ååååå, så herlig hagebesøk.

  SvaraRadera
 9. Så heldig du er! En sånn ønsker jeg meg i hagen min :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ALLA borde ha minst en igelkott i trädgården. :-)

   Radera
 10. En gäst att vara verkligt rädd om:) Och vem gillar inte jordgubbar liksom;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Och trädgårdskompisen fick en andra middag i går kväll. Även då en hel påse kattmat. Hur får det plats i lilla kotten?

   Radera
 11. Den översta bilden är ju helt fantastiskt fin! Så härlig!
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas du får en riktigt härlig helg!

   Radera
 12. Vilken suveränt härlig bild på kotten med jordgubbe! Hade ingen aning om att de käkar bär.
  Roligt med kotte i trädgården. Tyvärr har vi inte haft nån de senaste åren.

  Kom plantorna fram som de skulle?

  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst kom plantorna fram som de skulle, suveränt fina med bär på och allting! Det ska bli så roligt att få ned dom i jorden, nu står de i ett vattenglas och väntar. Och jag har semesterskalle, glömde posta. Är du hemma nästa vecka? Så postar jag på måndag, menar jag.

   Radera
  2. Snacka om semesterskalle... Trodde denna kommentaren försvunnit för mobilen är så seg, så jag skrev en kommentar till.
   Jag är hemma i början av veckan.
   Kram
   Anette

   Radera
 13. Men vilken sötis!!! Igelkottar har vi inte här på berget där vi bor, men jag skulle gärna ha några istället för alla sniglar och rådjur som ställer till med elände:-) Jag skulle nog också kunna bjuda på jordgubbar om igelkotten dyker upp!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, ja, igelkott = färre sniglar? Nåja, man kan inte ha allt. Det sägs ju att igelkottar trivs i väldigt stökiga trädgårdar, så säger jag inte mer. :-) Kram!

   Radera
  2. Så bra att du tar väl hand om din nya trädgårdskompis! Tjuv och tjuv ;-)! Provsmakare snarast ;-)))! från Statens Provsmakningsanstalt för Goda Grödor SPGG ;-)!!!!) /Anja

   Radera
  3. Vilket härligt sätt att se på saken! JA. Det är klart att hen är provsmakare. :-D

   Radera
 14. Vilken härlig bild på kotten och gubben och skärpan har hamnat perfekt. Hade ingen aning om att kottarna käkade bär, men varför inte... Jordgubbar är ju smaskens!
  Kul med kotte i trädgården. Vi har inte haft nån de senaste åren.
  Kom plantorna fram som de skulle?
  Ha det fint
  Här är det stekhett idag.
  Anette

  SvaraRadera
 15. Så fint pinnsvin dere har besøk av. Og du... hvorfor kan du ikke si gulrøtter :) Takk for titten innom bloggen min :)

  SvaraRadera
 16. Har i ett par år rapporterat in igelkottarna, har ansett att det varit 2-4 stycken vuxna. I år har jag suttit så mkt på altanen om kvällarna att jag sett dom kila förbi och har börjat mata dom. Men dom är hela sju stycken runt vårt hus! Har duttat nagellack på dom för att hålla i sär dom och det gör att jag lär känna dom oc det är jättekul. Den röda är tex inte alls glad åt den turkosa, den röda går dessutom att handmata och killa under hakan! Grön och blå är väldigt skygga, den lilla lila är också ganska skygg men låter jättemycket.
  Varje gång jag häller upp mat så har jag ett speciellt ljud och den röda är aldrig så långt borta utan kommer nästan springande när han hör mig!
  Det är så himla mysigt(även om dom skitar ner väldeliga...)att ha dom nära när man sitter ute om kvällarna.
  Ett foto delas mycket på FB nu där personen uppmanar att ställa ut vattenskålar till kottarna och det håller jag med om. Dom är otroligt törstiga och jag kan fylla på den flera gånger varje dag.
  Nu har grannen berättat att det synts till kottebebisar men jag har inte sett dom än och inga av "mina" stora har tagit med sig något smått. Ska prova att ge dom jordgubbar/smultron och se vad mina finsmakare tycker om det!!

  SvaraRadera