måndag 30 juni 2014

En liten färgkombobonus


Kolla, det blev ju riktigt bra - utan att jag var inblandad i någon större grad. Pionen har jag ju planterat förstås, och gråtimjanen som täcker stenen. Men inte kan jag komma ihåg att jag sprätt ut digitalisfrö? Eller har jag det?

Framförallt inte i exakt samma rosa färg som pionen Monsieur Jules Elie. Och på något mysko sätt funkar ju orange/varmröda/gula vallmon och irisen med hubbabubbarosa.

Nöjd. Och förvånad.


11 kommentarer:

 1. Nydelig :) Og noen ganger er kombinasjonene riktig så suksessfulle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar att man kunde lita mer på färgbeskrivningarna av växter. Å andra sidan kanske det är bra att det inte stämmer så himla bra alla gånger ... :-)

   Radera
 2. Fint! Men jag är inte förvånad :-) eftersom du brukar få till det!

  SvaraRadera
 3. Jag tror att växterna färgharmoniserar via telepati... ;)
  Sv: mina vita tremastarblommor har framför allt flox som grannar. Några "kompisar" har de inte för jag "törs inte" chansa med samplantering - är mesigt rädd att mina älsklingar ska bli utkonkurrerade av t ex hosta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du har rätt. Och jag tycker nog att mina tremastare blir färre år för år. De står och trängs under ett vitt löjtnantshjärta som jag visserligen klipper ned så här års, men jag undrar jag om de inte ska få bli solister hos mig med.

   Radera
 4. Digitalisen är helt fantastiska i år och jag har verkligen funderat på om de tänker färgkombos själva... Förra året hade jag mängder med vita och en enstaka ljusrosa. I år har jag fått massor med cerise lite här och där! I Cottage-garden delen är det blandat hej -Vilt men i Woodlandet, där det bara är mörkt rosa som gäller är alla digitalisen cerisa!? Inte en endaste vit och inte en enda ljusrosa...
  Scary :)
  Dock kanske jag ska flytta en av mina orange vallmo dit oxå, för det blev ju riktigt coolt :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Telepati! Det måste vara det. Jag älskar ju färg, så jag blev förtjust när rosa och orange ville kampera ihop. Visst är det coolt! Kram!

   Radera
 5. Trädgården samarbetar med dig :) Klart den gör - den vet ju att du kan det här :D

  SvaraRadera