lördag 5 januari 2013

Tog på mig de snälla ögonen


Jag är en notorisk snäck- och stensamlare.

Varje gång jag är utomlands, eller för alldel inomlands så följer en sten eller snäcka med. Nu får samlingen bo i grusdräneringen vid husgrunden.

Fin året om tycker jag, stannar ofta till och får någon liten trevlig minnesglimt.
Och sedär, havstemat håller i sig. Det myckna blåsandet har gjort sandstrandsmönster i den stackars gräsmossmattan. Ett ispansar. Men fint.

26 kommentarer:

 1. Men så bra! dekorativt.

  mw

  SvaraRadera
 2. Der var det mange minner fra mange turer, og det blir kjempefint med stein og skjell.

  Vi har hatt mildvær så det er ikke mye is igjen i bukta, men det er is og glatt på veier og stier
  ,,brodder er tingen når en skal ut på tur,,

  Ha en fin lørdagskveld, Maritklem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jösses, har faktiskt funderat på att köpa brodd. Eller snöra på mig skridskor när jag ska upp till brevlådan. :-D

   Radera
 3. Här har du en till sten- och snäcksamlare!
  Maken höll på att få spel på mig när jag flyttade in och släpade med stora stenar med mossa på som hade en speciell betydelse för mig till trädgården.
  Drar gärna hem gamla knotiga grå grenar också !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, gamla grå knotiga grenar! Det säger jag inte nej till, inte ens inomhus. :-)
   Kram!

   Radera
 4. Sån är jag också! Jag plockar med mig stenar och snäckor överallt i från och sprider ut i trädgården. Fint tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fint! Gillar att ha ett förhållande till det jag har runtomkring mig, det blir en annan grej än att köpa något från en affär (som ju jag ju också gör förstås).

   Radera
 5. Koselig med minner fra steder man har vært. Jeg er også veldig fasinert av steiner og tar nok med meg noen jeg synes er fine.

  Ønsker deg en fortsatt fin helg! klem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha! Börjar undra om det är speciellt kvinnligt att samla på stenar? Gör era män det också? Min underbara man samlar inte, han bär ... :-)

   Radera
 6. Det var mange fine skjell! Det er koselig å ha minner fra turer på den måten. Angående den julerosen, så kjøpte jeg den før jul på det lokale gartneriet her. De er sikkert å få tak i ander steder også.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är faktiskt ett kul och billigt sätt att samla minnen på. Får nog ta en sväng till och leta efter julrosor. Hm.

   Radera
 7. Men vad roligt att jag inte är ensam om denna åkomma :-) Jag älskar att plocka snäckor på stranden. Sen tar jag hem dom och vet inte vad jag ska göra med dom, samla i små askar blir det oftast.
  /Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid trevligt när man kan starta en hel patientförening. :-) Jag har också samlat i askar, använt som dekoration runt ljus, ja, överallt. Tills jag kom på att jag ville ha dom i trädgården. :-)

   Radera
 8. O jag med :-) Fina minnen bevarat i dem!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 9. Många stenar blir det... Brukar fylla fickor, ryggsäck och annat med sten när så "erbjuds". Snäckor får också följa med, de gör sig fint på ljusfat t.ex.
  Tack för trösthälsningen! Jag har problem med Blogger så det går inte att lägga upp bilder direkt från datorn. En extra pålaga :( Nåväl, det löser sig med allt så småningom. Nu ska jag kolla på rosor på nätet och "Last night of the Proms" på TV. Ha en fortsatt fin kväll!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så gör jag också. Vet inte hur många kilo jag släpat härs och tvärs över världen. :-)
   Såg/lyssnade också på Last night of the Proms igår. Det börjar kännas som om det skulle vara kul att vara med på riktigt ett år.
   Kram!

   Radera
 10. Vackert! Men kallt ;) Men "snälla ögon"? Jag tror nog du tog på dig den varma "tålamodsrocken" när du tog dig tiden att, i kylan, se närmre på det kalla så pass länge att du hann se skönheten!
  Tack :) Vi behöver en positivt inställd blick på säsongen :)

  SvaraRadera
 11. Själv samlar jag på klappersten från Gotland...... varje gång någon ska dit så tigger jag till mig ett gäng stenar! De är så fina!

  Men sandstrandsmönster?? Jaha, om du säger det så..... ;)

  ps Har mejlat ds

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joho, det där mönstret som blir när det blåser och blir böljigt, både i vattnet och på stranden. Jag har också mejlat! :-)

   Radera
 12. Mossiga stenar är min melodi. Och jag gillar ditt mossmattehav!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag med faktiskt. Det är så SKÖNT att ha en mossmatta som man inte behöver dalta med. Här växer fina vivor, tulpaner och lite annat på våren. Och det är ju snyggt till mossan. :-)

   Radera
 13. Här är en samlare till ;)
  Oj vad det har kommenterats och lite smått hånflinats åt mitt släpande av stenar, snäckor och annat både på resor men även på promenader då jag fått syn på en ovanligt fin sten... Även min mors stensamling fick flytta hit för några år sen så jag har att brås på!
  De flesta hamnar i trädgården men kan även hittas lite här och var inomhus i krukor, glasvaser m.m. Precis som du säger så får jag då och då en liten minnesglimt av ett speciellt tillfälle när jag betraktar vissa "installationer"
  Mossiga gamla stengärdsgårdar är något av det vackraste jag vet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är härliga människor med billiga nöjen! :-D

   Radera