onsdag 2 januari 2013

Köper hyacinter på reaSköljer bort jorden, tråcklar ned rottrådarna i vatten i ett par glasvaser från Lindshammars glasbruk (70-tal) och tänker att rufsigt rosa väldoft behöver inte vara jul.

Det kan man behöva jämt, speciellt vid diskbänken.

19 kommentarer:

 1. Håller med. Rosa väldoft funkar året om!

  SvaraRadera
 2. Godt nytt år Bettina!
  Hyasinter er bare fantastiske..også nå etter jul:)
  Jeg planter ut løkene når våren kommer...så får jeg flere i hagen som årene går:)

  SvaraRadera
 3. Hyacintdoft kan man inte få för mycket av!

  SvaraRadera
 4. De er så fine, og dufter så herlig. Jeg mener å ha lest at de som en setter sånn som dine i vann, ikke kan plantes ut i hagen. Tror ikke løken har så godt av det ;-) Men prøv å plante ut noen som står i jord. Jeg har noen som trofast kommer igjen om våren som jeg plantet ut for noen år siden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju logiskt på något sätt. All näring i löken går väl åt då, så att säga. Men försöka kan man ju kanske. :-)

   Radera
 5. Hyacinter doftar underbart. Mina håller på att "ta slut", så ack för tipset :) Kanske finns de på rea. Ska absolut kolla imorgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag, ser de billigt överallt nu! :-D

   Radera
 6. Jag funderar just nu på hur jag ska spara mina hyacintlökar till nästa år, kanske gräva ner dom ute är en bra idé. Känns som slöseri att kasta dom egentligen. Fast man vill ju helst ha dom inne på vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte faktiskt bara gräva en grop i snön (den som finns kvar) och se om det går. Går det inte att stoppa ner lökarna i jorden till våren - så går det inte. :-)

   Radera
 7. Jag ska också gräva ner... har både "jordade" och "ojordade" härinne. Alla ska få plats därute, så får vi se...
  Men undrar, varför skulle inte de som stått i vatten klara plantering? Det är ju endast rötterna, dvs trådarna, som nås av vatten. Själva löken är ovanför vattenytan. Iallfall i mina hyacintglas. Dock kommer ju löken i kontakt med ljus, om det nu kan spela någon roll. Nyfiken =oP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det har med näring att göra. Blomning kostar ju på en lök något enormt. Får den ingen näring att starta om proceduren så blir det väl helt enkelt bara blad nästa säsong. Blad som kan samla näring till löken osv. :-)

   Radera
  2. Aha! Men då kanske den återhämtar sig och så kan den kanske blomma nästnästa säsong... =oP

   Radera
 8. just ja, speciellt vid diskbänken! tycker oxå

  margareta

  SvaraRadera
 9. Dom doftar härligt:)
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 10. Köper också glatt hyacinter så länge de finns - är förälskad i hyacintdoften. Idag gick jag förbi massor med vackra, fluffiga vita hyacinter för 5 kr styck och jag köpte ... inte en enda. (Har nämligen bestämt mig för köpstopp i två månader.)

  Gräver ner mina hyacinter på kolonilotten och ger dem en stor dos med benmjöl, då brukar de hämta sig och blomma snällt och spretigt året därpå.

  Ha det fint!

  Och du, så himla kul att åka på blomstershow!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har jättesvårt att slänga något. Så alldeles säkert blir det nog fina spretiga hyacinter i trädgården hos mig också. Och jaaaaaa - det blir himla kul att åka på blomstershow! :-)))))

   Radera