lördag 3 maj 2014

Udda delikatess - stekta libstickeskott

Den som gillar smörstekt, knaprig persilja kommer att gilla det här. Det är nu du ska passa på, när libstickan precis gör sig redo för att skjuta i höjden.

Följ min matglade man i hanteringen av vårprimören:
















Häpp. Ett jättegott tillbehör till dagens middag, korv och ris.

10 kommentarer:

  1. Oj vad spännande! Libbsticka är ju en ört som man ofta har, men sällan använder men detta lät riktigt gott! Tack för tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker stjälkarna blir lite som sparris när de är stekta. Mums.

      Radera
  2. Det var ju ett alldeles lysande tips! Ska provas redan imorgon. Annars används den ju mest i soppor och buljonger, men jag har lite svårt för den parfymiga smaken. Ska bli intressant att se hur den är stekt.

    Ha det fint
    /Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir ju nyfiken på vad du tyckte! Libsticka har ju en verkligt speciell smak, som blir mildare när den steks tycker jag.

      Radera
  3. Hei Bettina:)
    Superbra..jeg elsker løpstikke,og dette sakl prøves...takk for du deler:)
    Kjempehyggelig at du kikker innom meg:)

    SvaraRadera
  4. Intressant. Libbsticka har jag inte i trädgården men borde kanske skaffa en. Jag har liksom aldrig vetat riktigt vad man ska ha den till :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mjäej, jag använder några blad i soppor och sådär, men annars är det inte mycket jag använder den till. Förutom nu på våren då. Och så blir den stor, grön och fin. :-)

      Radera
  5. Mums, det ser gott ut :)

    SvaraRadera