torsdag 15 maj 2014

En fantastisk kväll i majÄntligen, äntligen, äntligen orkar man och vill man vara ute en kväll i trädgården, utan att ta på sig snowjoggers och fingervantar.

Som jag njuter av trädgården just nu. Jag förstår att den kan se slarvig och hafsig ut i andras ögon, men i mina är den perfekt!

För någon vecka sedan red jag förbi vår tomt med en kompis. Hon tittade på tulpaner som sticker upp ur gräs(moss)mattan, gullvivor i sjok. Narcisser i grupper här och där och eh, en och annan maskros som livar upp.

- Hur tänkte du nu? frågade hon och blickade på tulpanklickarna i gräsmattan. Jag såg att hon i sitt inre ordnade dom i en snörrät armé i en ordnad rektangulär rabatt.

He, he. Härligt. Vi skrattade båda två när jag berättade att jag verkligen anstränger mig för att det ska se vilt och kul ut.
 Den här har jag i alla fall namn på: Orange Breeze.

10 kommentarer:

 1. I sin trädgård gör man som man själv vill - det är det som är så härligt med trädgård. Dina bilder är ljuvliga!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Fiint! Så tänkte jag mig vår gräsmatta förr. Tyvärr blir det bara mindre och mindre av vårlökarna. Jag skyller på min man som envisas med att klippa för tight och snabbt. Nu finns bara ynka lite narcisser kvar, förutom krokusen förstås som hinner vissna innan han börjar.
  kram Luna

  SvaraRadera
  Svar
  1. He, he. Men då har ju du alla ursäkter för att köpa nya och härliga lökar varje år! :-)

   Radera
 3. Bare nydelig! Så deilig å endelig nyte en kveld i hagen. Og hagen din er skjønn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och visst är det skönt att äntligen kunna njuta!

   Radera
 4. Åh så vackert!!! Älskar det!
  Ja, tulpaner och annat som sticker upp från den gröna mattan är - i mina ögon - underbart. Lite vilt. Lekfullt. Gullvivorna är fantastiska! Inspirerande!
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Fantastisk gräsmatta! Den har du lyckats bra med. Att det bara kan bli så många gullvivor på ett ställe, att de kan växa så tätt menar jag.
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Vilket hav av gullvivor, riktigt fint. Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Mmm... ett hav av gullvivor så fint!! Är nog som du - det blir sällan raka rader runt mig. Vackra orange tulpaner, noterar namnet på dem :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera