torsdag 8 maj 2014

Fådda blommor


Fnys. Det är bara några dagar sedan den här bilden togs. Då regnade det inte nonstop.

Katten Märta har hittat en perfekt plats bakom pionen som döpts till Svava av min mamma. Ingen aning om vad det är för pion egentligen, men kvinnan som planterade pionen vid huset som mamma nu bor i hette Svava och var från Island.

Så häpp, hos mig växer pionen Svava. Det är så kul med fådda växter som har en liten bit historia med sig.

9 kommentarer:

 1. Fådda växter är härliga, jag har många uppskattade födelsedagspresenter i trädgården. Allt det där med "vad-ska-man-köpa-till-en-som-redan-har-allt" blir aldrig något problem om mottagaren äger en trädgård och man behöver inte ens köpa. Den som har trädgård blir oftast lika glad för ett rotskott av en perenn eller några frön som man lyckats skörda.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Planter man har fått, er historier i hagen, Jeg tenker på personen jeg har fått dem av og kaller dem opp etter personen.Rose 'Edgard' håper jeg blomstrer i sommer.
  Samler du fremdeles på gjerder? Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, oh ja! Bidra gärna med snygga staket till min samling. Det är ganska många som är inne och kikar efter inspiration, så jag blir jätteglad för bidrag! Fin helg!

   Radera
 3. Vilken fin kisse!

  Älskar fådda blommor. Dom ger trädgården en extra dimension. Man tänker på personen man fått av när man ser trädet eller blomman. Just nu tänker jag mycket på Charlotta Cesar med bloggen Cesars trädgård som dog för ett par veckor sedan. Igår delade jag en rosa temynta jag har efter henne och hon fick en röd av mig.
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det visste jag inte att hon har gått bort. Så tråkigt. Visst tänker man mycket på personerna man fått plantorna av, och det är ju också så himla kul att dela med sig. Jag känner mig rik när jag kan dela plantor och ge bort.

   Radera
 4. Blommor och växter med historia är jätteroligt! De betyder alltid lite extra.
  Hoppas du får en riktigt härlig trädgårdshelg!

  SvaraRadera
 5. Fådda växter är underbart! Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja planter med historie er bestandig artig og vært å ta vare på.
  Så fint bilde av pus og peonen, god helg fra Marit.

  SvaraRadera