onsdag 4 juli 2012

Pelargoner med prickar och stänk

Måste säga att jag tycker pelargoner är lite trivsamt.

Allt är kompisen Annikas fel, vi åkte på mässan Rum och trädgård i våras och jag kom hem med massor med sticklingar.

Det är helt enkelt kul att se hur olika blommor de får.Här har vi Odensjö Nocturne, som de beskriver som ljust laxrosa. Mjo, det stämmer bra. Fint till riktigt mörka blad, med röda mönster på.Unicorn Polka Dott, vit med röda streck och prickar. Otroligt söt, faktiskt. Mer klassiskt "bollig" blomklase än den lite glesare Nocturne.Och udda D-Jer-Rey, som det även står Äng på etiketten på. Djupt vinröd står det också, och det går ju inte att säga emot. Hm, undrar om det där första D:et ska vara med i namnet. Det står andra bokstäver framför de andra namnen på etiketterna.

4 kommentarer:

 1. Mmmmmm, pelargoner är lätt beroendeframkallande. Hade du frågat mig för 4 år sedan om dem hade jag sagt Huvva! -ska aldrig ha. Nu har jag en mängd olika sorter packade i växthuset :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger samma sak, och nu njuter jag av dom!

   Radera
 2. Å jag föll för flera år sedan! Då var pellisar inte så populära då, så många tyckte jag var tokig när jag pratade om PELARGONER och hade stjärnor i ögonen. De ändrade sig...
  Jag har inte lika många i år, det har blivit fler rosor i stället. Det är fö en bra kombo och pelargonerna skrämmer bort ohyra sägs det.

  Ha det gott,
  kram från Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, jag har stoppat ner några pellisar som jag inte är så förtjust i, i en rabatt bredvid bl a en ros. Jag är lite velig och har svårt att slänga levande växter. Då kanske den gör nytta där, pellisen. :-) (Och jag fick en ursäkt för att inte slänga).

   Radera