måndag 16 juli 2012

Nej. Niobe är INTE mörkröd!

Å vad jag letade efter en mörk, varmröd klematis.

Blev lite knäppt besatt av det faktiskt. Frågade på Allt om trädgårds forum, googlade, letade. Och kom fram till jackmanii-klematisen Niobe. Höjd 3 meter. Stora mörkröda blommor i juni-september står det på växtetiketten. Tjena.Mörkröd? Nej, inte ens när jag är på mitt snällaste humör och går ut och kikar på henne i varmt kvällsljus är hon röd. Hon är lila. Fin, men jag ville inte ha lila, jag ville ha mörkröd.

Om färghandeln hade samma typ av tolkningsmån skulle det inte bli många glada kunder.

Ja, ja. Den kostade bara 135 spänn på Löta trädgårdscenter. Men det var några mil dit också, och en hel del jobb med att hitta "rätt" klematis.

Suck. Har du tips om en mörkröd och inte lila klematis, skriv gärna det i en kommentar.


8 kommentarer:

 1. Åh, Bettina, vad glad jag blir att du reagerar på färger!!! Det ÄR ju jätteviktigt - sätter man den där mot fel grej kan det bli lite väl kul, kanske! :) Tror inte att det är rätt sort du fått, tyvärr! Reklamera, om du tror som jag! Har sett Niobe betydligt mer åt tegelhållet än din! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mia! Visst är färger viktigt. Fast det känns ju som att man skulle åka och reklamera med en blomma och växtetiketten i näven, men för att citera yngsta tonåringen: orka!
   Det är rätt många mil. Grrrr, det borde vara rätt från början.

   Radera
 2. Åh så tråkigt. Vilket anti klimax det blir när man förväntar sig en färg och får en annan. Jag har en daglilja som skulle vara åt det röda hållet , men hon är precis lika fint orange som de jag redan hadde..... trist. Kan inte riktigt tycka om henne då. Och på helt fel plats sitter hon också.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Stackars "Niobe" får nog flytta faktiskt.

   Radera
 3. Det är så svårt det där med färger på blommor. Tråkigt när man blir besviken. Någon röd har jag inte men jag har Rouge Cardinal som är vinröd.

  Hoppas du lyckas hitta någon som är röd, med dina mått mätt.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marina! Jag får nog tänka om helt, och ge upp varmröd helt och hållet.

   Radera
 4. Svar
  1. Nope. Jag är förvånad över att det verkar vara så vanligt med felbeskrivningar, felmärkningar och ja, så vanligt med slarv.

   Radera