fredag 20 juli 2012

Vita franska kungsljus Wedding Candles

I maj 2010 köpte jag frön från Rara växter. Första sommaren visste jag att det bara skulle bli en bladrosett av de vita franska kungsljusen, Verbascum chaixii album, Wedding Candles.

Förra sommaren blommade de alltså för första gången, jag trodde inte att de skulle komma upp efter det. Men jo, fler än någonsin, de kan väl inte ha hunnit fröså sig redan och blomma? Eller ja, kanske.

Njuter av kungsljusen, som en del tycker blir skräpiga och trista. Jag står ut med det.

Kungsljusen är riktigt höga, och en maffig "rugge". Jag har dom i en rabatt där jag kan gå nära inpå. De är så söta med lila fluff och lite gult i varje liten blomma.

Dessutom har de besök nästan jämt, och det tycker jag är kul.

10 kommentarer:

 1. Så fina kungsljus! Jag har inga ännu, men de står högt upp på min önskelista.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. De där ska man ju njuta av de är såååå fina. Kul att du fick så många.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Den sorten har jag också. Jättesöt!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den tål att tittas på på nära håll. Riktigt söt. :-)

   Radera
 4. Jäkligt farligt att läsa ditt blad. Det dyker hela tiden upp saker som jag VILL HA! De vanliga, hederliga kungsljusen finns överallt här (och jag gillar dem) men de du visar upp är ju lysande. Kungsljus - lysande - ha ha haaa : ))) F´låt, nu spårade jag ur igen...
  Jag har ju en plan på att sätta frön nu inför nästa sommar så fransoserna hamnar på inköpslistan! Tack!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D Tycker förresten att bladen är fina också, innan stänglarna kommer. De är ganska mörkt gröna och riktigt maffigt stora.

   Radera
 5. Aldrig sett så vackra kungsljus! Trodde dom var gula och fula... men tänk vad man lär sej! Tagetes, tex, har jag aldrig tyckt om... förrän nu! Helt plötsligt kan jag också tycka att gult är fint!! Jaa, visst kan man ändra sej...

  Trevlig helg.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, man lär sig. Undrar hur styrd av trender man är egentligen, varför blev gult fult? Och varför börjar alla gilla det igen, inklusive mig själv.

   Radera