söndag 22 juli 2012

Välskött hos Wåhlins i Skokloster

Tidningen Land arrangerar öppen trädgård i dag, över hela landet. Vi åkte en knapp timma till Skokloster.

Oj, oj. Välskött. Många trädgårdsrum. Gräsmatta troligtvis klippt med nagelsax. Damm klar som en källbäck. Och - utsikt över Mälaren. En brant klippig tomt har blivit en tillgång, som fru Wåhlin sa "är man från Västkusten vill man ha lite klippor. Vi valde den här tomten".

Nu till lite spridda skurar av bilder. Fråga mig inte vad det är jag fotat, det vet jag inte. För några skyltar hade de rackarna inte, sin välskötta trädgård till trots. :-)Det här vill jag ha. En mycket låg, mycket aggressivt växande bambu som paret inte kom ihåg namnet på. Den skulle få vara hur imperialistisk som helst i en sänka på en bergknalle hos mig. Fin ihop med vad jag antar är irisblad.Måste visa en allé också från Skokloster slott. Maffig!


4 kommentarer:

 1. Alltid roligt att få titta in i olika trädgårdar, ser vackert ut! Den där allén skaffar man sig inte så snabbt (:D Maffigt!
  Ha det bra!
  Gullvivan/Blomkärringen

  SvaraRadera
 2. Cool bambu, lite vill-ha-varning på den... Trädgården såg väldigt spännande ut! Tack för titten! /Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! De gjorde sitt bästa för att varna för den, men jag tycker den var fin i och med att den är så lågvuxen. Och sätter man den bara på rätt någorlunda rymningssäkra plats så ska det ju gå bra. :-)

   Radera