onsdag 18 juli 2012

Det här ska bli en plommonlund

I ett hörn i trädgården har flera ägare före oss bestämt sig för att göra en liten lokal soptipp.

Grillen gick sönder - slänger den i hörnet. Stocken har ruttnat, slänger den i hörnet. Skon är trasig, slänger den i hörnet. Ja, ni fattar.

I dag har vi städat. Oajajajajbuff, är spänstig som en överkokt spagetti. Men väldigt nöjd!

Tycker inte alls det syns på bilderna vad det är som hänt. Men, men. Här kommer dom.


I det hörnet av trädgården växer plommon. När det värsta var bortstädat startade Jesper motorsågen och tog bort det jag pekade på (sann demokrati).

Det rök en hel del döda plommonträd, många slankiga som lidit av för dåliga ljusförhållanden och en del fullständigt snedvridna, som förtvivlat sökt sig mot solen.

Nu hoppas jag att det som är kvar kan växa rakt, och att ljuset ska sila sådär lite snyggt som i ett woodland.

Det blir bra att klura ut lite vårblommor och annat som kan bo i hörnet. Där skulle jag aldrig våga odla ätbart, det känns för riskabelt på en "tipp".

Så här såg hörnet ut i våras, lägg till ett ton brännässla och halvruttna saker, så greppar ni läget. Det här ser nästan prydligt ut!


8 kommentarer:

 1. Det är lätt att använda en bortglömd hörna i trädgården som soptipp. Skönt efter man har röjt upp! Blir perfekt med en plommonlund där. När man kollar på översta fotot ser det ut som ni har enorma ÄGOR!? Hur stort har ni egentligen??

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ah, ägor, det har verkligen en härlig klang.
  Ja, hur stort har vi? Som två normalstora villatomter kanske?
  Jag är så dålig på kvadratmetrar. Men det är en del att ta tag i, ägaren före oss orkade nog inte riktigt med allt. Hon bodde ensam här, så det förstår man.
  Man får ta ett hörn i taget ... Oah, stel i dag i lilla kroppen.

  SvaraRadera
 3. Det blir fint! Jag håller på med en liten körsbärsdal.. 3 träd;) och fastnade för Spetsmössa, det är nog en fin blomma under dina plommonträd också!

  Idag kanske kroppen måste vila?

  Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marie! Kroppens status just nu är en seg råtta som någon suttat på ett tag och ångrat sig och spottat ut.
   Vi har kört, äh, tre lass till återvinningen. Och jag fortsatte såga ... Aaaaaaaa. I morron vilar nog kroppen vare sig jag vill eller inte. :-)

   Radera
 4. Vilken fin plats ni skapat! Där kommer ni att kunna mysa framöver.
  Det där med gamla ägare och deras "tippar". Samma fenomen här. Bakom uthuset finns allsköns bråte, likadant vid sidan där det står ett äppelträd. Jag har också funderat på storröj, men det får bli sen. Just nu är det så mycket annat som ska fixas : )

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är riktigt nöjd! Nu ska det bara till lite finlir. Och Maries tips om spetsmössa ska jag spana in (kommentaren ovanför). Får väl erkänna att upptakten till röjet tog ungefär fyra år. Huvva.

   Radera
 5. Vad duktig du är som orkar ta tag i "tippen". Vi har det precis likadant på vår tomt. De förra ägarna har kastat ner allt i den. Gamla däck , krukor med sommarblommor (ifall krukan nu mot förmodan också var komposterbar), byggnadsmaterial och allt möjligt du kan tänka dig.
  I många år har jag gått och funderat på att ta tag i "tippen" Men jag har inte riktigt orkat ta tag i detta jätteprojekt.

  Bra jobbat. Dela med dig om hur lunden utvecklas.
  //Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Katarina! Ska försöka grepa/kratta till ytan i dag (eller i morron om kroppen strejkar). Helt otroligt vad vi har hittat, usch. Men, det kommer att bli fint! Och nöjdhetsindex i familjen är just nu 110 procent - så jag kan rekommendera ett röj. Jag lovar, ska berätta hur det går för lunden.

   Radera