tisdag 31 juli 2012

Glada solar i rabatten

Nu, äntligen, börjar mina echinaceor blomma. Mycket färg, poppis hos fjärilar. Hållbara blommor. Och jag har faktiskt lyckats hålla liv i dem ett par år, trots att jag har styv lera.

Knepet?

Mycket mull i leran och en liten trevlig upphöjd limpform på rabatten.

Echinacea purpurea Art´s Pride är en av dem som är först ut:7 kommentarer:

 1. Jag googlade på namnet och om jag fattat det hela rätt är det en typ av Rudbeckia elr Solhatt? Jag kan verkligen inte latin... Snygg är den iaf! Vart hittar man den typen? Beställer man på nätet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses, jag köpte nog min på Plantmakeriet, en pytteplantskola som lade ned förra året.
   Men kolla på reorna som har börjat överallt nu, Plantagen och liknande ställen. Ibland har de faktiskt lite roliga, ja, vad de nu ska heta på svenska. Har fått lite pippi på dem faktiskt. :-)

   Radera
  2. Du.... plantagen har ingenting ! Åtminstone inte häromkring! Bara basic...basic!

   Radera
 2. Vilken läcker ech/rudis. De jag köpte för två somrar sedan har vuxit oerhört, de ska delas. Min "Hot Papaya" som jag köpte i våras är trög, tyvärr. Den limefärgade (som jag inte kommer ihåg namnet på just nu) slår ut vilken dag som helst. Även jag har blivit mycket förtjust i dem. De kommer sent, men blommar ju till frosten kommer så man har mycket glädje av dem!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Green envy kanske den limefärgade heter? Väntar på den med :-D

   Radera
 3. Jag älskar rudbeckior! Jag frösådde för flera år sedan, men den enda som blev nåt har nu försvunnit :-( jag sådde på nytt i våras men det blev fiasko och nu såg jag på rean och köpte fem!!! Hoppas de klarar sig, borde kanske ha jordförbättrat ännu mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. Jag har aldrig frösått någon. Jag har köpt ett gäng rudbeckior av olika sorter, lite för att kolla vilka som klarar sig. Rubbet klarade sig! Men, jag har verkligen satt dem på ett soligt och mycket väldränerat ställe. De behöver säkert väldränerat för övervintringen.

   Radera