Ja. Det är blommigt och lite syrligt och roligt gott. Fantastiskt vacker färg får saften också - om du väljer lila syrénklasar.
Det är andra året vi gör syrénsaft. Enkelt att göra. Exotiskt att bjuda på.
Ingredienser:
60 blomklasar
1,2 kilo socker
50 gram vinsyra
1 citron
1,5 liter vatten
Tvätta rent blommorna i kallt vatten (eller lägg dem i kallt vatten så flyter eventuella kryp till ytan). Lägg blommor, socker och vinsyra i en hink.
Häll över kokande vatten. Tillsätt rivet citronskal och saften av citronen(eller skiva tunt). Låt stå kallt i fem dygn.
Sila och häll upp på flaska.
I fjol gjorde jag saften med citronsyra och tyckte att citronsmaken tog ut syrénernas lite mer försiktiga blommiga karaktär.
Prova i överdådets tid!
Så läckert! Ska genast provas!
SvaraRadera/evab
:-)
RaderaOj kan man göra syrensaft? Häftigt.
SvaraRadera:-)
RaderaTänkte förra året att jag måste testa det här och naturligtvis hade jag glömt det tills jag läste det här... Ska köpa citroner i morgon :-)
SvaraRaderaNillas Trädgård (www.nillasgarden.se)
Roligt att jag inspirerar!
RaderaMen va du är underbar!! Jag och min kompis pratade om syren saft idag...och vips så dök receptet upp här hos dig!! Kanon!!
SvaraRaderaSka testas på en gång!!
Gör det! Kul - lovar. Och har man ett tråkigt vitt vin kan man faktiskt hälla i lite av syrénsaften och se vad som händer :-) Det kan man göra med flädersaft också.
RaderaDet låter ju underbart!
RaderaÅh, så härligt! Jag har aldrig druckit syrensaft, bara sett den fantastiska färgen. Önskar att jag hade syrener nog för att göra egen, men icke. Hoppas den blir riktigt god!
SvaraRaderaTrevlig helg!
//Linda
Den är precis avsmakad! Hm, den blev okej. Tyckte nog att den var godare i fjol, men det kanske var nyhetens behag :-)
Radera