lördag 26 maj 2012

En skön, grön dag på Rosendal

Stockholm måste vara världens vackraste sommarstad. Djurgården hjälper till, och Rosendal är ju en pärla där.
Yngsta dottern förlustade sig på Gröna Lund med en kompis, jag kunde promenera vidare på ön och få en skön dag på Rosendal.
Ursäkta den kassa bilden, men jag upptäckte liguster. Vilka vackra häckar, och personalen kunde bekräfta att ligustern verkligen är bra att jobba med som häck. Snyggast ska tydligen vintergrön liguster vara. Hittade inte just den.
Läckert, tycker jag.


Det mesta var lite för litet för att njuta av, pionerna stod i knopp, men inte mer än det. Köksträdgården var i full gång att planteras. Men ett gammalt äppelträd stod där, som sinnebilden för lugn och ro och pudrade besökare som landade på bänken med blad från sina blommor.
Och på vägen ut kom nästan det göttigaste av allt.
Brokig tysklönn, Acer pseudoplatanus, Leopoldii.

5 kommentarer:

 1. Hej Bettina!
  Nu ska vi försöka följa din blogg. Datorn här är helknäpp för tilfället! Acern var kanonfin, vi har en A. pseudoplatanus purpureum, grön översida och röd undersida på bladen. De hade inte kommit ut när du var här. Och du; valnöten är en manchurisk, det var vingnöten som var kaukasisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, ha. Bäbisen är manchurisk. Lika glad är jag för det! :-)

   Radera
 2. Härligt med liguster, så länge den håller sig frisk! Ska försöka renovera min häck under säsongen! Lätt att ta sticklingar på! Fina bilde från Djurgården, tack! :) Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mias Trädgård! Jag blir då mer och mer sugen på liguster, alla pratar gott om den.

   Radera
 3. Tack för kommentaren hos mig. Vilken fin blogg du har. Jag ska komma tillbaka och läsa mer när jag har mer tid.

  Ha det bra!

  SvaraRadera