fredag 20 juni 2014

Potatisrysare
Vi blev lite långa i ansiktet i dag när vi skulle skörda midsommarpotatisen Amandine. Vi fick koka potatis i vitabönorstorlek. Vissa av dem i alla fall.

Hett tips till hinkodlare - vattna. Det har vi glömt av och då blir det nog liksom ingen större sprutt på det hele.

Men gudomligt goda var de små knölarna!

15 kommentarer:

 1. Hjemmedyrkede kartofler smager ekstra godt - også selv om de er små :)

  SvaraRadera
 2. Takk for tips! Jeg dyrker poteter i tre bøtter i år, og er veldig spent på resultatet. Jeg har vannet de flere ganger, men skal passe bedre på de heretter. Kjedelig med poteter i bønne størrelse ;-) Men det hjelper jo at de var veldig gode da... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hjälper! (Det och det faktum att jag har ett hel rad potatis som väntar på mig i trädgården).

   Radera
 3. Aha! Vattna! Det förklarar... Jaja, jag kan ju inte lyckas med allt alltid. Fast någon gång vore inte en gång för mycket, ha ha (är usel på köksodling, helt klart ett "förbättringsområde" =oP)
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenalltså, potatis är knepigare än många tror. Det är inte alls superlätt. Men gott. Och värt att testa igen ...

   Radera
 4. Kanske inte så stora , men ack så goda:)
  Trevlig fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 5. Det behövs också lite näring/gödsel. Men inte för mycket, det är genom hård gödsling potatisar blir vattniga har jag fått lära mig.
  Men får man inte stora potatisar så kanske man i alla fall kan få sig ett stort skratt när man gräver upp sina vita bönor. ;D
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Vi blev rätt fnittriga. Tror du inte att det är nog med näring i köpejorden för potatis? Eller måste man gödsla ytterligare? På potatisen ute i potatislandet lägger jag gräsklipp, det har jag läst någonstans att det räcker för potatis. Hoppas på det! I höst uppdagas sanningen. :-)

   Radera
 6. Gott med egna potatisar. Det syns inte riktigt på bilden, men potatis ska blomma innan man plockar upp den. Amadine är jättegod, men du behöver nog en ännu tidigare sort också för att det ska bli nåt till midsommar. Bättre lycka nästa år.
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, Amandinen blommar för fullt! Och i kruka blir de ju lite kvickare, även om Amandine är en tidig sort. I potatislandet får de sega hur mycket de vill. :-)

   Radera
 7. Oj då! Ja, vatten behövs såklart ;)
  Hoppas du hade en fin midsommarhelg och att den nya veckan börjat bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenprecis, back to basic. :-) Tack! Helgen var fin och vilsam - hoppas din vecka blir kanon!

   Radera
 8. Min dotter hade varit lyrisk!! Hon norpar varenda liten en och vi andra får slåss för att få en chans. Lagom munsbit med en klick smör :) Amandine är min favorit men upplever den som liite senare så kanske var det inte bara vatten?? Den brukar ha små ärtor fram till kanske början av augusti.. Men minnet är kort...

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera