torsdag 1 november 2012

Drömparken i Enköping 1 novemberDen är drömsk, och alldeles, alldeles underbar. Gjorde en liten fotoutflykt idag.

Det enda som inte är riktigt kul är att det inte finns en enda växtskylt. Jag klarar helt enkelt inte av att navigera i de växtkartor som kommunen så bussigt bjuder på.

Så därför blir det inga växtnamn. Jag har njutit av olika former, av vildsint vajande gräs (det blåste rejält) och faktiskt - några blommor.

Under hösten är det också så mycket lättare att se hur rabatterna är planterade, eller grupperade. Växtskyltar förhöjer nöjet när man hittar något vackert man vill ha hemma.

Häng med!Så här såg parken ut i maj.
Och här kan du läsa om Piet Oudolfs bok Landscapes in Landscapes.

19 kommentarer:

 1. Så spennende å se en park på denne årstiden!..formene og strukturen kommer flott frem...og den ser litt drømmaktig ut..er enig i det:))
  Ha en god kveld og du..det er leeenge til jul ennå,følte du ble litt redd igår:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, Inger Marie! Jo, lite skraj blev jag allt när du satsade så hårt på julen! Drömparken är fantastisk, jag som inte trodde att jag gillar gräs. Det gör jag ju!

   Radera
 2. Tack för dina fina bilder! Jag skulle gärna besöka Drömparken... Det som är så häftigt är att den är också väldigt fin när inte allt blommar. Det blir på nåt sätt mer fokus på former och strukturer då tycker jag. Jag håller med, gräs är fantastiskt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Planera in ett besök! Du blir inte besviken, det finns många fler parker att titta på i Enköping också. Det blir en heldag!

   Radera
 3. Du har verkligen fångar Drömparkens höstidentitet på din vackra bilder. Så fint! Nästa gång får du hojta till, så kommer jag med hett kaffe.
  Hej hopp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har jag missat kaffe! Det kommer inte att hända igen, nästa gång hojtar jag :-D

   Radera
 4. Det ser fantastiskt fint ut trots årstiden. Kan tänka mig att den måste vara jättefint till sommaren. Enköping har jag nog aldrig varit i.

  /Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är häftig på sommaren, man blir alldeles förstummad av alla blommor och färger. Men det är så vilsamt så här på hösten.

   Radera
 5. Fina Drömparksbilder! Jag blir sugen att ta kameran med dit nästa gång jag är i Enköping.Och du, så glad jag blev av "kanhända hon flyger på sin tro"!!!Det är en av deras som verkligen fastnat. Och SkithusNisse förstås, och flera durspelsvänliga som jag inte minns namnen på och...så många fina låtar.Och så fina lampviftor du gjort. Min pajade helt så den gick till retur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och, he, he, vad bra att du blev glad för flygande kon. Tyckte den passade så bra. ;-)

   Radera
 6. Jag har varit i Enköping en gång för många år sen, ochfick med mig maken på enliten tur, men det var nog inte den här parken tror jag. Där finns ju så mycket att se, hoppas jag kommer dit igen någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, boka en tripp till Enköping. Det är det värt. Det finns både parkmys och mysiga kaféer. Att fördriva en dag där är inte svårt. :-)

   Radera
 7. Tänk jag har aldrig varit där men jag inser att jag måste åka dit.
  Typiska november bilder.
  Tack för att du visar.
  Hoppas jag får se igen när det våras.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värt ett besök, absolut! Våren tycker jag är fantastisk i Drömparken. Kul att du kikade in!

   Radera
 8. Tack för bilderna, där har jag aldrig varit.

  SvaraRadera
 9. Tack för rundturen! Härliga typiska november bilder.
  Kul du tittat in hos mig o lämnat ett spår :)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera