söndag 7 oktober 2012

Dyrt = inte värt pengarna

Trädgårdshandskar i textil som är doppade i något slags plast brukar inte hålla länge för mig. Jag rycker, sliter, slörpar ner händerna i blöt jord, torkar handskarna och gör om proceduren.

Köpte ett par Garden Girl-handskar bara för att de matchar mina trädgårdsbyxor. Söta. Och inte alls värda extrapengen de kostade.

Slutsats: ska bara köpa så billiga handskar som möjligt.

Och bara för att leka har jag lagt in en enkät som du kan svara på här till höger. Gör gärna det!

16 kommentarer:

 1. Det var det värsta jag sett hittills!
  Köpte mig nyligen ett par GG också, för att testa och nu vet jag att det får bli "finhandskar" för fotorundorna! Man kan ju aldrig hålla fingrarna i styr så det är bra med handskar även då!

  Nu var de inte dyrare än de jag vanligtvis köper, så katastrofen blir inte såå stor! Fnitter!
  De jag köper annars är bra mycket hållbarare och har aldrig spruckit så där...och är plastade hela vägen över fingrarna så man kan doppa fingrarna och greppa något i grunt vatten/blöt lera utan att bli dyngblöt!

  Ninnie i Ramlösa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenprecis. Trots allt blir man lite sur (inte bara om fingrarna). GG-plasten är så hård att den spricker. Har billigare som hållit lite bättre. Har hittills inte hittat några riktigt hållbara handskar, men, men. Trägen vinner. :-)

   Radera
 2. Hejsan!
  Min svärson jobbar inom VVS han gav mig ett par handskar neongröna och med gummibeklädnad de har verkligen hållt och håller fortfarande vad det är för märke kan jag inte svara på så här i skrivande stund men som sagt de håller verkligen mottet.
  Har väldigt svårt för handskar i vanliga fall. Jobbar mer än gärna utan skydd för händerna.
  LottaM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta! Det verkar vara grejjen enligt många att man ska köpa handskar som INTE är trädgårdshanskar.
   Jag har också lite svårt för att ha handskar på mig när jag jobbar, men drar på mig ett par om det är blött och geggigt. Ibland kan det ju bli svårt att visa tassarna på jobbet efter en trädgårdshelg också :-)

   Radera
 3. Jag arbetar helst utan handskar, har lite svårt att greppa ordentligt med dessa saker på händerna, men när jag gjuter måste man ju ha handskar på sig och de går då alltid sönder! Ha en fin kväll! Kram Iréne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med Iréne, jobbar helst utan handskar. Kram!

   Radera
 4. Helt enig med deg!..de dyre er ikke noe bedre...fingertuppen kommer like raskt ut der:)
  Ønsker deg en fin hageuke:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Inger Marie, detsamma till dig - ha en härlig höstvecka i trädgården!

   Radera
 5. Jag kör med några som har gummi i handflatorna och på undersidan av fingrarna och upp en bit över fingertoppen. Inte dyra och helt suveräna. De andas och tål mycket. Har ännu inte gått sönder och torkar fort när de blir blöta. Mina handskar passar inte in på något av alternativen i omröstningen, de är billiga och perfekta :.-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hå! Sådana vill jag också ha, en trägen jakt på handskar fortsätter. Kram!

   Radera
 6. Jag köper 4 par handskar varje år på trädgårdsmässan i Älvsjö. Det går på ungefär 150 kr och det är det värt för en hel säsong. Så här långt iår har jag nött ut två par. Sedan har jag två par kvar att växla mellan (så det ena paret kan torka ifall när de blir blöta)

  Olikt många andra så kan jag INTE jobba i trädgården utan handskar. Dels pga eksem, men också för att jag har vant mig vid det:-)

  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyra par för 150 spänn låter helt okej. Du får tipsa om vilket märke det är när mässan närmar sig. Troligtvis åker jag dit. :-)

   Radera
 7. Hej!

  Ja man kan säga att det är gammal kvarn fast man har använt vattnet till att dra maskiner i ett snickeri. Snickeriet finns kvar och alla maskinerna men vattenflödet är lite oregelbundet nu mera. Vi skall installera turbiner så fort vi hittar lagom stora så att vi kan värma upp växthuset även på vintern.
  På tal om handskar så tycker jag alla bomulls handskar håller de en dag typ. Men Garden Girl har ett par som håller jättebra och det är de med lite gummi på insidan. De har jag haft ett helt år och då har jag även lastat ved med dem.
  Allt gott till dig
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helhäftig miljö kring ditt hus!
   Fast handskarna som spruckit för mig är från Garden Girl, och alldeles för dyra för att hålla så kort tid. Ja, ja. Det är en världslig sak, får leta vidare efter de ultimata handskarna :-)

   Radera
 8. Jag har ett par Nelson Garden "Emmy" sköna i tunt skinn, som jag tyckte var de bästa handskarna jag någonsin haft, men sedan gick fingertopparna sönder, så de var inte så hållbara de heller, köpte 3pack på trädgårdsmässan för 100:-,en typ av fingervantar som är gummerade på insidan, och då blir jag blööööt om händerna i stället, men de har inte gått sönder. Ha en trevlig vecka /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha en fin vecka du med Marika! Ja, det är nog bara att fortsätta leta. :-)

   Radera