lördag 31 januari 2015

Usch, jag vet att jag är tråkig


Det här är det som tar upp mest plats i mitt huvud just nu. Så är det bara.

Men - jag har faktiskt börjat klura på lite trädgårdsidéer att förverkliga till sommaren. Det känns kul. Har gjort en maffig beställning också. :-)

Vad gör ni trädgårdstokar på vintern, som inte flänger runt på en hästrygg?

28 kommentarer:

 1. Ligger i ide...Hänger i soffan och läser en bok. Går ut med hunden. Funderar på att gräva om en hel del, som man ju inte behöver - när man ligger i soffan. Ser ut att vara mysigt där uppe på hästryggen. För visst är det skönt med snö, det blir vår tids nog men nu är det snö!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha. Ide låter vilsamt. :-) Ha det fint du med!

   Radera
 2. Det ser skönt ut på hästryggen. Idag har jag mest läst trädgårdsböcker och funderar vad jag skall göra i trädgården, planerar några nya rabatter, funderar vad jag skall ha för blommor i dem. Ute har det snöat en hel del, så det är skönt att vara inne i husvärmen. Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, låter skönt. Har du några tips på roliga trädgårdsböcker. Har gått lite i stå där med känner jag. Ha det bäst!

   Radera
  2. Den jag tittat mest i heter Vår Trädgårdsbok, av Christel Kvant och Inger Palmstierna. En härligt tjock bok med massa information om växter och trädgård. /Marika

   Radera
  3. Aha, då ska jag låna den på bibblan. Kul med nya böcker.

   Radera
 3. Måste vara härligt att rida på vintern. Jag är rädd för hästar så här blir det inga ridturer.Jag odlar skott och groddar och just nu även tulpaner i badkaret.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jisses. Tulpaner i badkaret :-)))))) He, he. Jag har full förståelse för att hästar kan inge respekt, de är verkligen stora. Jag och Juppe har jättekul nu när snön äntligen har kommit = 180 km / timmen i galopp i snön.

   Radera
 4. Bidar min tid.....Städar ett skåp, bakar ett bröd, går en sväng, ser en film, kelar med en katt, leker med ett barnbarn, sover mycket och planerar inget än. men det är nu det.... Allt har sin tid. Nu är ide tid.
  Njut. Luna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter skönt. Vilken härlig lunk. Och jag lovar, jag njuter. :-)

   Radera
 5. Vilar! :-)
  Men ibland tänker jag att ska jag vara hemma på vintrarna kan jag lika gärna göra som du och skaffa en islandshäst. Hur härligt som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är hur härligt som helst! Och så är du en lyckost som gonar dig på andra breddgrader. Fast jag tror faktiskt att jag är så knäpp att jag skulle sakna vintern om jag reste bort.

   Radera
  2. Just denna vintern får vi se om det blir nåt gonande... Ett ljumskbrock har kommit i vägen...

   Radera
  3. Ajdå. Det har jag opererats för två gånger. Då är man inte så kaxig. Sympati.

   Radera
 6. Städar, renoverar, suckar, målar, slipar, suckar, tittar ut över trädgården, suckar, inreder, ler, planterar frön, ler, drömmer, suckar, tittar på hönsen, ler, ser att det snöar, suckar, läser bloggar, ler :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, låter rätt okej. Speciellt det där med hönsen! Kram!

   Radera
 7. Mysigt med hästtur. Skulle också vilja kunna nåt om hästar.
  Här höll jag på med trädgården långt in i november, då jag avbröt för att börja med julkransar, bockar och grupper. Höstsådde i dec. Gjort fröbeställningar och vintetsått. Ska börja med varmbänkarna nu i febr och har börjat läsa ikapp alla tidningar. Planerar för nytt växthus, groddar och odlar skott.
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jisses! Vad grejer du har på gång, nytt växthus . . . Hm, ska också ta mig samman och så lite frön. :-)

   Radera
 8. Men vad kan man göra om vintern annat än att skotta snö (om man som jag bor i Norrbotten) och längta efter våren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, säg det? Skottar ju också en del snö om jag ska var ärlig. Och - törs knappt skriva det - njuter av snön!

   Radera
 9. Du er ikke tråkig i det hele tatt. Jeg har riktig nok sådd chili og stemor, planterommet med ekstrarbelysningen er oppe å gå. Men ellers så strikker jeg, trener, og nyter kritthvite vidder på fjellet 8 km lenger opp i dalen og går på ski. Man skal da nyte vinteren også, og samle lyst og overskudd til sommeren og hagen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter fint! Önskar att jag vore dukigare på att sticka, då skulle det bli ett täcke till Jupiter med islandsmönster och polohals. :-)

   Radera
 10. Här rensas det. I tidningshögarna, i frölådorna, i krukförrådet, bland ideerna och lite i garderoben:)

  SvaraRadera
 11. Ursäktar du gamla tanten men jag fattar inte koplingen mellan din rubrik och detta: "...Men - jag har faktiskt börjat klura på lite trädgårdsidéer att förverkliga till sommaren. Det känns kul. Har gjort en maffig beställning också. :-)"
  Det jag inte fattar är vad det tråkiga består av?
  Själv har jag hu'vet fullt av ambitioner angående trädgården - långt fler projekt än vad jag är kapabel till. Och onödigt många fröpåsar att så;-)))!

  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du! Det känns bara som att jag ägnar trädgården väldigt lite kärlek i förhållande till pållen. Men du har rätt! Jag har faktiskt gjort TVÅ maffiga beställningar! :-)

   Radera
 12. Tråkig - inte alls! :-) Spännande med idéer och beställningar - berätta gärna mer!
  Själv ägnar jag mycket tid vid datorn, syr, rensar, provar nya recept...
  Lycka till med idéerna! /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejmen! Ni kanske har rätt! Jag kanske inte är så tråkig då. Och jodå, jag ska berätta - jag lovar! Ska bara klura lite till först . . .

   Radera