torsdag 10 april 2014

När satte jag den här?



Minns inte. Men den växer alldeles bredvid vårens första nässelsoppa:




Kommer att bli super. Skördas till helgen. Fattar bara inte vad det här gör i min romantiska vårlund.
Frågade min trädgårdsmedarbetare. Hon visste inte heller, hade knappt tid att prata faktiskt. Hon jobbade sa hon.



14 kommentarer:

  1. ;) Det är svårt att få tag på pålitliga medarbetare i trädgården!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut. Och snart är det dags för lönesamtal. :-)

      Radera
  2. Hahaha!! Nässlorna på tomten ska man vara rädd om, men de där andra det vete sjutton. Det blir nog Nobelpris till den som kommer på ett bra anti-maskrosmedel.
    Kram från Eva Linnea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mja, en matig sallad kanske det kan bli? Kram!

      Radera
  3. En tröst bland nässlor och maskrosor måste ju vara att du har fin och näringsrik jord där, nässlor är ju lite kräsna av sig i sitt val av jord.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sant! Ska rensa + hämnas genom att äta upp invadörerna i helgen. Så att det andra får bättre plats. Det ska bli jättegott! :-)

      Radera
  4. Som Hans siger, så har du i hvert fald god og næringsrig jord :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det gäller att glädjas åt det som är bra!

      Radera
  5. Jaha ja. Nu har jag lärt mig något nytt igen - att jorden är näringsrik där nässlor växer. Jag har uppenbarligen väldigt bra jord lite här och var i min trädgård.
    Nässelsoppa är så gott! Nässelpesto är inte heller så dumt. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är i alla fall kväverik! Nässelpesto har jag inte testat, är nog läge för det ... :-)

      Radera
  6. Wow vilket praktexemplar av Taraxacum sect. Ruderalia! ;D Kan användas i sallad - har jag hört - men då ska det nog vara som med nässlorna, små späda blad.
    Härligt att det spirar och växer!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, några små taniga blad har jag testat. Den här är nog för praktfull och långt gången. Ja, det är finfint med grönt i backen igen!

      Radera
  7. Jag tycker att du ska koka med den i soppan! Extra nyttigheter :)

    Kram och glad påsk på dig vännen !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, kanske det? Wokade blad kanske? KRAMPÅREJ!

      Radera