lördag 2 november 2013

Vatten i trädgården - spansk inspiration

Tänk vad några dagar i Malaga på spanska solkusten kan ställa till med. Här finns jättemånga fina trädgårdar och massor av kul idéer att ta efter.

Vintern är ju lång och mörk i Sverige, så det är bara att börja räkna på hur många cementsäckar ni ska köpa och hur många sten som går åt ...

Här kommer lite osorterad inspiration på att fixa vattenblänk i trädgården på spanskt vis. Visst, vissa saker kanske inte vi kan göra eftersom tegel till exempel fryser sönder under vintern. Men det går ju att byta ut material. :-)
 Bilderna är tagna vid palatset och fortet Alcazaba.
Ni ser vattnet som får försvinna in under en pelare?


 Så snyggt att låta en tunn vattenspegel löpa längs krönet på muren. Och vattnet följde besökarna hela vägen längs den branta promenadvägen. Inget gömma vatten här inte, den lilla vattenrännan går mitt i vägen.


 Kolla här, kul att låta fontänfisken speglas av en likadan fisk i den lilla bassängen. Någon form av mosaik tror jag.

Ah, visst är det snyggt!

26 kommentarer:

 1. Visst är det snyggt! Murarbetena lika imponerande som vattenblänket.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Så, tystnaden berodde på att du smitit ut ut landet och njutit sol och värme medan vi slogs mot stormvindarna (nåja, här blev det inte ens en pust) :))
  Och visst är det snyggt! Storartat men minimalistiskt - går det? Tydligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men jag följde stormen från en stol i solen på ett trevligt café! Räknas inte det också. :-)
   Och du slår huvet på spiken, storartat men minimalistiskt.

   Radera
 3. Jättesnyggt, men alldeles för praktiska jag börjar genast att fundera på hur mycket vatten som hinner avdunsta under en dag... Ja, jag vet att jag är hopplös! ;) Men ibland kan man bara njuta av fina idéer, så det passar jag på att göra. Fram för fler vattenblänk i trädgårdarna! Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenjagvet, fast å andra sidan tänkte praktiska jag - det här är ändå varma Spanien. Och våra sommardagar är ju varma, men inte så varma. Och så vidare, som sagt. Vintern är lång. Vi hinner prata massor med våra praktiska jag och ha långa resonemang.

   Radera
 4. Det ser fantastisk ud med sten, vand og porte. Dejlige billeder Bettina!
  Hilsen
  JetteMajken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-) Och det var fullständigt ljuvligt, kan verkligen rekommendera Malaga. Det fanns så mycket att upptäcka där om man inte gillar att bara ligga i en solstol.

   Radera
 5. Skikkelig flott inspirasjon Bettina! :-) Håper på mange flere inspirasjonsbilder fra Spania! :-D

  SvaraRadera
 6. Jaa, för sjutton! Det är vansinnigt snyggt! Tänk om man bodde i ett varmt land så man kunde bygga upp nåt av tegel utan att riskera att det fryser!? Eller kan man?

  Hursom, så är det roligt att du skriver í din trädgårdsblogg! Du är saknad ska du veta.....

  Kramar i massor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenvisst, fast jag såg också att de använde cement med småstenar på toppen för att det skulle se snyggare ut... Krampårejsälvdu!

   Radera
 7. Och! Näpp! jag kommer inte låna ut honom för hans rygg räcker bara till här :)
  Hälsningar


  Snåljåpen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fnys. Kan han inte få ledigt hos dig och jobba hos mig?

   Radera
 8. Rett og slett nydelig! En sånn vannrenne kunne jeg godt tenke meg :)

  SvaraRadera
 9. Vilka härligt inspirerande bilder! 100 likes ;-))! /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anja! Och apropå vardagsrummet så är det ett rum med en vacker vägg, resten är 90-talsgula fortfarande. Men det kommer, det kommer. Och har du vägarna förbi så kommer du självklart och fikar! Det är ett krav!

   Radera
 10. Vidunderlige billeder - så smukt og spændende at se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var faktiskt fantastiskt även om en ytterst svensk kärna i mig ibland tänkte - men säkerheten då? Tänk att man får stå här med ett stup rakt ned utan räcke ... osv. :-) Men det var klart att jag klättrade och klängde överallt där man fick...

   Radera
 11. Inspirerande! Så vackert med vatten mot sten. Oj, nu smattrar regnet mot fönstren. Skönt att kura i soffan och promenera runt bland allt som bjuds.
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert! Och så lätt att dras med av idéerna, får se hur mycket saft och kraft det finns kvar i vår. :-)

   Radera
 12. Härligt inspirerande! Tack för att du visar./ Luna

  SvaraRadera
 13. Verkligt kul att se lite annorlunda vattenarrangemang som inspiration. Frostbeständigt tegel ska finnas så vitt jag vet men ganska dyrt... Men betong och vanlig svensk granit känns som en bra lokalanpassning. För lite vill jag ju prägla själv.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Granit är inga dumma grejor! Skulle vilja gå en kurs i att mura ...

   Radera