tisdag 26 november 2013

Snöflingor på ryska

Från:


Till:


Den ryske fotografen Alexey Kljatovs foton av snöflingor får mig att längta efter vinter och lovikkavantar. Inget kan fånga upp snöflingor som härliga tumvantar av ylle. Har man tur kan man med hjälp av en rejäl vante se lite av det som Alexey fångat med sin kamera.

Eller kamera och kamera. Han har byggt en egen macrolins. Titta själva på hans blogg. Där finns också fler fantastiska bilder på snökristaller att förlora sig i. Jag kan titta hur länge som helst.

14 kommentarer:

 1. Ja, det er dybt fascinerende! Der er vist aldrig to, der er ens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det svårt att sluta titta ... :-)

   Radera
 2. Mmm, vill man titta på snöflingor kan man gå in där. Nu vill jag titta på vackra blommor och grönt så jag skippar det ;)

  Men Okey... vackra är de!

  Jag tycker det skulle vara superkul att få ihop något men det behöver inte alls vara i Sthlm... Har du nån bra idé?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha! Hördudu störtsköna bruden. Gå nu snällt in och titta på de vackra snöflingorna och känn hur du lääääängtar efter snö. Är det inte lättast i Stockholm. Man kan ju också träffas någonstans på vägen upp till Gävle förstås, fast det kräver ju nästan övernattning. Vi kanske ska våldgästa hon där i Gävle? He, he. Vi kan också vara här i mitt hus, även om det inte finns gnutta till trädgård att kika på. Men vi har ju en skog att knalla i. Och en HÄST att titta på.

   Radera
 3. Wow - nu blev jag nästan omvänd till snöälskare för en stund. Annars är inte snö min grej. Men bilderna på den bloggen var ju helt magiska! Tack för tipset!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nickar förnumstigt på huvudet. Precis vad jag ville. Omvända världen till snöälskare.

   Radera
 4. Fina bilder, men kom ihåg, snö är bäst på bild!
  ;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var väl själva den var ni var motspänstiga hela högen mot snö! Du som bor i Norrland kan jag väl kanske förstå. :-)

   Radera
 5. Ja, snöflingor är så vackert! Trist att det är så attans svårt att fota för oss med "vanliga" kameror bara...
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du kollat in hans skiss på hur han byggde en macrolins. Det är inga dyra grejor, även om man måste vara lite teknisk och lite envis!

   Radera
 6. Så underbara! Önskar man kunde se dess mångfald när det snöar - men det kanske får räcka med att vet ... och använda fantasin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och lovikkavantar som de stannar på en liten stund så att man kan kisa ...

   Radera
 7. Fantastiska de där stjärnorna! Brukar också stå helt upptagen med att försöka titta riktigt nära på dem. Man undrar också till vilken nytta de är vackra..?
  Kram

  SvaraRadera
 8. Kan tänka mig att titta på snöiga bloggbilder men absolut inte på snö i min trädgård! Möjligtvis i min hästs leriga hage, och ja, kanske även hos hönsen. Så att de få äggen de lägger nu i mörkertider blir lite mindre leriga, då. Och så att hästen kommer in utan en decimeter med lera på kroppen. (Trots täcke med hals på...)
  hej hopp!
  Törnrosa

  SvaraRadera