söndag 5 augusti 2012

Så här ser min liljerabatt ut

I juli 2010 planterade jag fem kanadensiska trädliljor "Garden Pleasure". Hurra, vad bra jag är.

Garden Pleasure blir lika hög som jag (som en ganska kort människa). De trivs och verkar faktiskt bli fler.En trädgårdskompis efterlyste bilder på rabatter, inte bara enskilda blommor. Smart! Klart man vill se hela rabatten.

Lättfotograferat? Näej. Jag försökte på dagen, men ljuset blir knäppt. Sedan tänkte jag: när njuter jag som mest av den här rabatten? På ljusa kvällar. Det vita i liljorna lyser upp.

Kastade mig upp på övervåningen för att få med hela rabatten på framsidan av vårt hus.
Eh, takrännan måste målas om, såg jag då. Tog en bild mot ytterdörren istället (till vänster efter soffan).


Fast jag ville ju visa vad jag har i rabatten också, i alla fall som syns nu. Vita rosen Little white pet, som blommar som en tok nu. Mörkbladig revsuga, ismalört, lavendel och förutom trädliljor har jag madonnalilja och lilium regale. Kanske dyker det upp något mer också, som jag glömt att jag stoppat ned.

Över det här svävar en galet hög trädgårdsruta, och så har vi vår glesa syrénhäck som fond.Viktigast av allt. Man måste inte vara ute för att njuta av liljorna. Hela rabatten syns från två av köksfönstren.

8 kommentarer:

 1. Verkligen fina liljor, ett plus att man kan se dem inifrån.

  SvaraRadera
 2. Härligt Bettina! Ska kolla bättre på datorn ikväll, bilderna blir i minsta laget på ajfånen.
  /evab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi, hi. Får kanske göra ett nytt fotoförsök i dagsljus.

   Radera
 3. Underbart Bettina! Precis så vill jag se bilder! Åtminstone ibland! superfin rabatt som gav mig massa inspiration direkt...trädliljor! Kanske ska införskaffa ett par :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Veronica! Misstänker att trädliljorna kan heta något annat på "riktigt", men firman som säljer dom kallar dom för det. Pålitliga och stabila, trots att de är så höga och trots att det blåst så mycket.

   Radera
 4. Så fint ni har det! Det kan ju vara svårt med vitt, men med all grönska blir det helt fantastiskt. Liljorna är riktiga godingar och så härligt att de syns inifrån också!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lisa! Jo, liljorna ÄR godingar. Det är värt en rond mot liljebaggarna per dag.

   Radera