lördag 4 augusti 2012

Svarta stockrosor

Har ingen aning om vad jag gör rätt. Men ett gäng bonusstockrosor från ett lökköp på Nordiska trädgårdar bara kommer igen, och igen.

Den "svarta" färgen behåller de också. Riktigt ruskigt höga är de. Tur att de har en oklippt syrénhäck att luta sig mot.

13 kommentarer:

 1. De är så läckra de där svarta stockrosorna. Men jag gillar höjden bäst. De är så vackra när de balanserar och vajar i vinden. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, gillar höjden bäst. Och färgen är ju inte dum den heller. :-)

   Radera
 2. Riktigt snygga! Kul med lyckade köpfrån mässan. Jag köpte liljelökar ett år som skulle vara vita och rosa... alla blev orange.. hmm.

  Ha det skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D
   Fast jag tror inte att jag skulle ha köpt dem, ibland är det bra när slumpen bestämmer. Men inte alltid ...

   Radera
 3. Svarta stockrosor är riktigt riktigt snygga. Har inga svarta själv än, men de står (som så mycket annat) på önskelistan.
  Må gott!
  //Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, blir inte för gulligt. Tur att man har en ösnkelista, livet vore tråkigt om allt vore avbockat.

   Radera
 4. Superläckert! Jag köpte tre på Älvsjömässan men bara en lever. Stockisar är nog inte min grej. Gnäll. Det ska ju vara stockrosor i en gammal torparträdgård. Nåväl, naturen vet bättre än torparkärringen (ibland, hhi).
  Haen mysig lördag!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 5. Superfint! Jag hade svarta men de försvann! ? Elr så ändrade de färg för jag har ett gäng mörkrosa!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Stockrosor är så fina! Har aldrig haft några, men har tänkt att plantera några nästa år. Jag kanske ska köpa dem på Nordiska trädgårdar då.
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de fina! De verkar så snälla att jag tror att man kan köpa dem överallt. Fast det är ju kul att få en färg som man riktigt gillar förstås. Jag hade tur ...

   Radera
 7. Jag har också tre enorma svarta stockrosor som blommar. Det är deras första år här men jag har hört att om man konstant norpar av de överblommade blommorna så att de aldrig får en chans att sätta frö så återkommer de i några år. Överlevnadsinstinkten talar om för dem att de måste fröa innan de dör. De lever väl inte för alltid ändå, men jag har haft min tvååriga dubbla rosa stockros i fem år nu...
  MVH
  Nilla (nillasgarden.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Fast jag har inte noppat av några fröhus, de är så snälla att de kommer igen i alla fall. Ska bli riktigt spännande att se om de vill vara med ett år till. :-)

   Radera