måndag 25 juni 2012

Rufsiga vildrosen är först att blomma

Visst heter de stenrosor?

I vart fall är mina taggmonster en riktig fröjd så här års. Skira rosa rosor som svävar lätt (om man inte tittar för noga), och förför med doft.

Ibland kapar jag en riktigt grov gren och kör i flistuggen. Annars får de vara. Behändiga typer som själva bestämt att de trivs utomordentligt hos mig, och många barn tänker de skaffa också.6 kommentarer:

 1. Å de är fina... Jag har spanat in ett par skott i en stenmur häromkring så om det förbaskade regnandet bara kan ta och sluta så ska jag ut med spaden och släpa hem "taggmonster" till mig också :-)
  Nilla (www.nillasgarden.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé, de blommar ju bara en gång, men vad sjutton gör det? Gillar dom annars också, man får kisa lite så man slipper se för mkt taggar bara.

   Radera
 2. Men Bettina... du månne tycka om dem... Jag grävde upp en i går i min trädgård för den rosen som var Okulerad? på vildrosen hade dött och upp kom en sån på bilden!! Men...vad är det för typer i din trädgård? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lilla familjen i min trädgård :-) I betong.

   Radera
 3. Vilken helt underbar bild på rosen med ansiktena i förgrunden. De är makalöst läckra. Är det du som har gjort dem? Jag blir ha-galen.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, visst är det jag som gjort. Du kan också göra, det är enkelt. Jag ska knåpa ihop ett blogginlägg i kväll och visa o berätta hur jag gjort. :-)

   Radera