måndag 4 juni 2012

Härligt galen rabarber i blom

Näej, jag vill inte klippa bort blomstänglarna på min rabarber. De får skjuta upp mot himlen som knäppa, fluffiga fyrverkerier.
Jag har inte märkt att det påverkar plantan att blomman får vara kvar heller. Rabarber är godast på försommaren, sedan får den bara vara fin.


3 kommentarer:

 1. Attans oxå...du har ju rätt!! Jag har en stor rabarber som jag aldrig skördar ifrån där det fanns 3 stora blomstänglar och i går så tittade jag på de blommande vackra blommorna och tänkte: de där måste bort! Chop, Chop så låg de på backen och kvar var bara ett rabarberstånd. Varför? jo för att man har hört att de inte ska blomma..... Åhh vad jag ångrar mig :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det kommer nya somrar och nya blom :-)
   Jag har en kompis som sätter stänglarna i vas inne, med lite andra knäppa saker till. Det kanske du kan göra?

   Radera
 2. Jag brukar klippa av mina. mest för att slippa tjatet i från de som besöker mig och då får man alltid höra "de där ska du ta bort". Fast i år sitter de kvar och det ska jag nog låta dem göra :-)
  Svar: Tack för tipset om en klematis på mitt skamfilade lärkträd. Jag har frösått Gullklematis och har undrat i mitt stilla sinne var jag hade tänkt att sätta dem, men du har kanske svaret!!!
  MVH Nilla (www.nillasgarden.se)

  SvaraRadera