söndag 28 juli 2013

Tant Petunia tröstarDet blev inte mycket av trädgården i år. Det är okej.

Koncentrerar mig på att vattna rabatten framför entrén (gles och underlig den också, men har ändå lite blommande liljor och rosor). Och så tokstirrar jag på köpet som förundrade även mig, polkagrisrandiga tantpetunior.

Som jag dessutom stoppade ned i prickiga hinkar. Gulligt på gränsen till solstingsvarning. :-)

Gladblommor. Enda lilla kruxet är att de är så kladdiga att nypa bort överblommat från. En petitess.

29 kommentarer:

 1. Hvor er de fine - jeg havde helt glemt petuniar, som min far altid plantede i min barndoms have. Ja, de ligner polkagrise :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Petunior är barndom för mig också. Men - vid 45 års ålder vågar man det mesta! Till exempel köpa petunior. :-)

   Radera
 2. Det var en sötnos! Speciellt i den krukan. Petunior är jättefina och i år har jag bara det i alla krukor och lådor. Men kladdigt är det och när man håller på så tänker man aldrig mer.........vi får väl se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt, tror det är många som vågat sig på petunior. Jag måste ju säga att det varit tappra och bra typer så här i torka och sol. De verkar tåla hur mycket som helst. :-)

   Radera
 3. Läste precis ditt förra inlägg och kände igen till mig 100%. Det verkar som om vi har ganska lika förutsättningar för våra trädgårdar.

  Man kanske borde satsa på kaktusar och taklök istället? :-)

  Ha en fin dag trots torkan!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja-a! Det vore faktiskt något att tänka på. Inatt fick vi äntligen regn, men det sa bara slörp. Hoppas faktiskt på lite till.

   Radera
 4. Den var ju supersöt! Men jag håller med dig med klibbigheten, lite som sirap :/

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inget man kan nypa lite överblommat ifrån på väg till jobbet. Handtvätt är ett måste efteråt. Kram!

   Radera
 5. Brukar inte ha Petunia, just för klibbigheten, men i år har jag svarta och de har blommat som bara den. Så jag får nog tänka om.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 6. Søte polkagriser du har! Det har blitt veldig tørt her også, men vann fra spreder gjør underverker. Men det går mye tid til vanning nå. Håper at du får litt regn snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick regn inatt! Tjohooooo! Men mer vill jag ha!

   Radera
 7. Jammen var de veldig søte, og i de søteste små krukker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är superfina mot en faluröd vägg, på en blomstertrappa. Så lantligt så till och med jag blir lite blöt i bröstet. ;-)

   Radera
 8. Jag har också en känsla av att petunior är tantblommor (kan komma från att min gammalmodiga - då skämmiga - mamma alltid hade dem på kolonin när jag var barn) men inte ska man låta sådana känslor stå i vägen för trädgårdsnöjet.

  Heja tant Petunia i sin prickiga kjol! Hoppas regnet har kommit på besök till er nu så att tants grannar kan återhämta sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tantens grannar fick regn inatt. Gudskelovochpris, men det behövs mer. Och för mig var det min skämmiga farmor och mina farmostrar som hade petunior på sina balkonger, i fantastiskt fula vita plastamplar. Men - påt igen!

   Radera
 9. Jag tror att på senvåren törstar man så efter färger och vill känna glädjerus i kroppen av alla blommor. Så din idé då var ju jättepussinussi ;-) Det är bara nu som hjärnhalvorna åter har hittat varandra som man börjar fundera..hihi...
  men det var gulligt och ibland måste man få Busa till det lite:-)

  Sommarkram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Therése! Ja, det är härligt med färger! Kan inte få nog verkar det som. :-)

   Radera
 10. Gulligt med fina petunian i prickig hink! I år har jag upptäckt petunian ordentligt, dock försent. Men nästa år ska jag ha fler:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mycket glatt överraskad av petunior. Första året jag kör med dom på blomstertrappan. :-)

   Radera
 11. Tantpetunior i rött och vitt var väldigt sött! Och med totalmatchande hinken till nästintill fulländat. Mycket snyggare kan det inte bli! Jag menar det.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Syns de er søte jeg:)..og i en frisk potte blir en glad:)
  Ikke alltid en orker å blogge så mye,og det er deilig å kunne slappe litt av fra pc nå på sommeren:)
  En fin ny uke til deg:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejmenprecis. Samma läge här. Dessutom är det så mycket som dött och torkat bort för mig i trädgården, då blir det ännu sämre med lust för att blogga. Men nu ligger en ny härlig vecka framför oss!

   Radera
 13. Gladblommor var namnet - härligt att mötas av när du kommer hem !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 14. Randiga blommor och prickig hink! Kan nog inte bli mer Bettina ;)
  Ny kommer det lite regn och dina växter kommer att återhämta sig....det kommer säkert bli minst 2 månader. "Normalsommar" innan det blir höst!
  Med ömsom regn, ömsom sol!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, det är nog väldans mycket jag. Men här är läget förtvivlat verkligen när det gäller torkan. Böndernas skördar har gått åt pipsvängen, träden runt om i byn håller på att dö, björkarna först. Jag har nog mist minst ett par buskar och några träd. Fy attan. Men så är det ju att utsättas för naturens krafter på vischan. Inatt kom det en skvätt faktiskt. Kram!

   Radera
 15. Brukar blanda petunior och flitiga lisor i mina krukor, med en del annat iofs, men eftersom vi oftast har antingen eller somrar på västkusten så blommar petunian faantastiskt i år :-) De gillar värmen. Vanligare är att lisorna är frodiga.

  Oroa dig inte för träden. De spar kraft genom att släppa löven nu när det är torrt. De kommer nästa år igen. Värre med böndernas skördar dock :-(

  Kram

  SvaraRadera