måndag 29 juli 2013

Nope, skvätten räckte inte

Igår kväll började det regna. Underbart. Luften blev svalare och klar.

Det plipploppade fortfarande när vi gick och lade oss. Men, men. Det lät mer än det kom tydligen.

En skvätt i botten på vår regntunna som är ett bykkar av koppar. Och icke en pöl på vår grusväg för katter och kottar att dricka ur.

Lite uppiggad av svalare väder (bara några och 20 ute på förmiddagen) satte jag igång med att spetta upp ett hål för Magnolian Genie som jag köpte på rea på Blomsterlandet.

Jorden, läs leran, är som betong. Fukten hade inte trängt ned något. Stackars växter. Hoppas det kommer lite mer regn idag, läser väderrapporterna baklänges om ni förstår vad jag menar. Surar när yr.no drar tillbaks löften om regn . . .

16 kommentarer:

 1. Ja, det er ikke pænt af yr.no at tække løftet om regn tilbage - her er alt også frygtelig tørt stadigvæk, selv om vi lidt regn søndag. Måske burde man have en masse regntønder ...

  SvaraRadera
 2. Här fick vi 3 mm i natt och det räcker ju ingenstans :-( Och prognosen från i lördags på 38 mm regn imorgon står nu som 6 mm.....hoppas de har fel och att vi får minst 30:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är inte roligt alls detta :P jag lider med växterna som bara den ...hur ska man härda ut svettas ihjäl :/
  KRAAAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kopplar helt enkelt bort hjärnfunktionen. Den anknyter jag på eftermiddagen när det börjar svalka på lite. Det hjälper faktiskt. :-)

   Radera
 4. Ja, vi ble også lovet 20 mm av Yr.no for noen dager siden, men det kom bare 0,5 mm... Det er skummelt tørt, og det vil det fortsette å være er jeg redd for.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börjar också tro att det kan bli något slags torrperiondsrekord det här. Suck!

   Radera
 5. Vi fick 4,5 mm igår. Yippieee!!! Sen har ju yr yrat om MASSOR av regn men som du skriver - de har ändrat sig... Jag skulle också vilja ha lite regn nu, det är väldans torrt. Jag har vattnat ordentligt ett par gånger men det behövs mer. Hoppas bara att det inte vänder och blir regn i flera veckor sen. Aldrig blir man nöjd :P

  Kram, Lisa

  Ps! Petuniorna är ju jättegulliga!

  SvaraRadera
 6. Sorry, ska dansa lite mer flitigt ikväll :-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där! Jobba på nu, så att det kan komma en skvätt till inatt. Tycker ändå att de gjorde en helt okej insats när det kom en skvätt igår kväll. Gör du om det varje kväll så kan det här gå vägen. Vilken melodi kör du till? Kram!

   Radera
 7. Hoppas att du läser på hur magnolian vill ha det...;)
  Styv lerjord är ingen hit;)!
  Din vattentunna ser verkligen hjälplöst tom ut fast NU har den kanske fått lite påfyllning?!/Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, vet att magnolior vill ha det surt och eländigt. Och näej, inte en droppe till. Blä!

   Radera
 8. Här har det strilat ner ett fin stilla regn sen i går kväll, så regntunnan är full. TOPPEN! Tänk att man kan tycka att regn är härligt, men efter den här torrperioden vi haft är regnet mer än välkommet.
  Kram från EL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, så skönt det låter. Idag är himlen grå i alla fall, så man kan kanske hoppas ... :-)

   Radera