lördag 3 oktober 2015

Spaghettipumpa


Det här är årets försöksodling. Kunde inte låta bli att odla en spaghettipumpa. Ser det verkligen ut som spaghetti där inne?

Skörden efter den här mysko sommaren är verkligen inte något att skryta med. Två ganska små pumpor, några till på gång. Tveksamt om värmen kommer att räcka för att de ska bli mogna.


SPAGETTIPUMPA 'Vegetable Spaghetti'

Så här ser Impectas bild ut av spaghettipumpa. Hm. Fnys.


Så här såg vår ut innuti. Mycket kärnor!


Jag gjorde misstaget att gröpa ur innehålet med sked. Gaffel är smartare, då får man lättare isär köttrådarna och det blir mer spaghettilikt.

Jag kokade någon minut i buljong.

Och - jovars. Det var ett kul försök. Men det blev väääääldigt lite mat från en pumpa.
Om man har barn är det nog ett kul sätt att servera pumpa. Nu har jag testat i all fall.4 kommentarer:

 1. Tack för undersökningen;) den tänker jag inte prova. Däremot odlar jag musselsquash inspirerad av ditt inlägg förra hösten. Har inte plockat dem än och de ser mer klotrunda ut än tefatslika. Ska bli spännande att proväta!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul! Och näej, jag kan nog faktiskt inte rekommendera spaghettipumpan. Annat än för skojs skull förstås. Inte alls mycket mat för mödan (som ju heller inte varit stor, men ändå).

   Radera
 2. Just spagettipumpan har jag inte provat. En varm sommar hade det nog blivit många fler och större pumpor och säkert mer odlingsvärt. Jag har fått en femtedel i år av vad jag brukar få i min pumpaodling.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det har verkligen inte varit någon optimal sommar för pumpa. Men jag håller mig nog till pumpor med mer kött ändå. Älskar pumpa! Och underligt nog har jag fått massor av squash i år, trodde de hängde ihop i utveckling - pumpor och squash. Men icke. Och det är ju bra.

   Radera