tisdag 5 augusti 2014

Vi nås av röken av skogsbranden

Just i kväll har bonden startat traktorn för att börja arbetet med att skörda det som växer på åkrarna.

Ljuset är mjukt och vackert. Solen silas nämligen av ett dis av brandrök. Lite stickigt för ögonen, lite jobbigt att känna i näsan.

Och vi är ändå många, många mil bort. Det är stillsamt sorgset.


Och mitt i alltihop. Jag är så stolt över mina kollegor på vlt.se som rapporterar korrekt och snabbt.

10 kommentarer:

 1. Ja, vi är många som följer nyheterna och känner med de som drabbas. Det är klart att man då vill ha rätt information och särskilt de som bor i närheten.
  Hoppas nu de nyanlända planen kan sättas i snabbt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Och det vore ju fint om planen både från Italien och Frankrike kunde få jobba, det behövs.

   Radera
 2. Håller med, det vilar ett allvar över sommarbilderna och vidden av katastrofen när röken bäddar in allt på flera mils omkrets.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, och samtidigt känner jag lite lutherskt sådär att det är en nyttig påminnelse om hur bra vi har det ändå. Undrar om det är särskilt svenskt att uppskatta en knäpp på näsan?

   Radera
 3. Jag tänkte på dig idag och undrade hur nära ni bor. Tack för att du informerar. Mina tankar går till alla som drabbas. Nu håller vi tummarna att hjälparbetet flyter på och att inte vädergudarna förvärrar situationen.
  Kram Luna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja oj, det finns liksom inte plats i huvudet för annat än de som drabbats av branden. Både folk och fä. Blir också så glad över att det är så många som vill hjälpa (även om några av dom är upplevelseturister). Kram!

   Radera
 4. Vackra men sorgsna bilder! Jag är glad att min morfar, som var skogvaktare i området och var med och planterade en del av det som nu går opp i rök, inte lever och behöver se eländet. Släktingar som bor i Virsbo har det inte skoj, och inte vi heller :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch nej, lider med alla som bor nära. Hoppas planen från Italien som lyfte i kväll kan hjälpa något.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Vemodigt vackra bilder. Visste inte att branden är nära dig eller i ditt jobbområde. Så klart går tankarna till alla inblandade.
  Kram

  SvaraRadera