lördag 28 juni 2014

Måste ha fler Iris

Vad sägs om Bruno?

Trots att han kan betecknas som åt det blå hållet så är han riktigt fin. Jag är av den sällsynta sorten som faktiskt inte gillar blå blommor. Men här är det mycket rött i och blir mer åt lila. Så helt okej.

Här: en sensation! I alla fall i min trädgård. En iris från Spanien. Beställd som "helst inte irisar som är blå".

Suckar nöjt. Och när katterna och jag gick trädgårdsrundan ikväll visade katten Dagny att det fanns fler irisar som slagit ut. Hon har nämligen en genväg som går rakt genom rabatten (grrr). Och när jag glodde ilsket efter henne fick jag syn på det här:

Också en iris från Spanien. Visst är det lite blått (nja, lila) - men åhhhh, vilka fladdriga kjolar och vilken mild gul färg. Helt underbar!

Kika in på En irismark i Spanien - om du törs. Det kan gå lika illa för dig som för mig. :-)

8 kommentarer:

 1. Va kul att du rapporterar om hur det gick. Minns så väl att du beställde därifrån förra året - nu är det stor risk att det går iväg en beställning härifrån också :-)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Det är MYCKET prisvärt! Och hittills verkar det ju lovande, inte mycket blått än så länge, och det är många sorter kvar som inte börjat blomma i vårt underbara sommarväder (duggar just nu). Så kul att du minns det! Kram!

   Radera
 2. Aaa...lekkert!
  Herlig med fargene på iris...og at de er så store:)
  God helg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin fortsättning på helgen för dig också Inger Marie. Ja, visst är det kul att de är så stora! Riktigt maffiga. Vill du få en irischock så gå in på länken till spanska trädgården - det havet av iris . . .

   Radera
 3. Vilka konstverk och Bruno är ursnygg. Här är det inte bara katterna som genar över rabatterna utan även fyra bredfotade höns.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D Jag satt i går kväll på verandan och tänkte - vore det inte trevligt att ha några höns? Moahahahahaha. Eller inte. Eller vad spelar det för roll egentligen. Det är ju de bredfotade katterna och hönsen som gör trädgården trivsam.

   Radera
 4. De är riktigt fina, dina Iris. Jag har en som liknar Bruno, men inte riktigt lika ändå.
  Tänk att de finns i så många olika kombinationer. Den bruna är en snygging. Ha det så gott /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, det är ju livsfarligt! Är djupt inne i ett irisskov just nu, vill bara ha fler och fler och fler sorter! Ha det fint du med!

   Radera