söndag 3 mars 2013

Plommonträdet blåste omkull inatt

Hoppsan. Jag som tänkte att det skruttiga plommonträdet kunde duga till växtstöd åt min Rosa Helenae.

Nope. Inatt lade den sig prydligt, den ser nästan ut som den är fälld med vilja.

Nu får jag hitta på något annat åt rosen att klättra på. Vilken tur att jag vann ett klematistorn på STA-lotteriet. Kan ju börja med den.

Kanske tur att trädet föll nu också och inte av rosens tyngd.


22 kommentarer:

 1. Det ser inte ut som om det skulle vara det allra bästa stödet för din ros, ser ganska murket ut. Skönt att du har en annan lösning på problemet.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Betydligt mer murket än jag trodde! Så det var nog bra det som skedde. :-)

   Radera
 2. Så tråkigt, gamla träd har sån charm. Men ska först olyckan vara ute känns det i varje fall bättre när det är snö hoppas jag.
  Tur du vann ett stativ då, grattis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, och det lade sig så snyggt som så. Man kan ju också se det som så att nu finns det plats för något annat :-D

   Radera
 3. Men du har kanske ett annat plommonträd? Utan plommon blir det inte lika härlig sensommar. Först inväntar vi vårblommen och det behöver inte vara plommon, det kan vara precis vad som helst för att vara härligt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, vi har fler plommonträd. Jag har sparat flera små självsådda i närheten också, för att ha att välja på vilka som växer finast. Och ja - det är ljuvligt med fruktträd. :-)

   Radera
 4. Ja, tur i oturen. Kunde blivit ett väldigt vasst arbete att separera dem annars :-)
  Ha en fin kväll :-)

  SvaraRadera
 5. Var ni också utsatta frö storm natten till idag? Synd på trädet. Det är fint med gamla träd. Men, så är det - med träd som med allt annat. En dag tar det slut.
  Nytt träd på gång? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. *FÖR storm ...*muttrar över oförmågan att läsa igenom innan jag trycker på sänd*

   Radera
  2. Ja, det har blåst något ohemult de senaste dagarna! Och under natten till idag var det hemskt. Nästan konstigt att det bara var ett träd som rök.
   Och ja, ehhehem, nu kan jag ju i alla fall kika på lite roliga trädsorter. Som skulle vara kul. Eller ett par kanske? Tre?

   Radera
 6. Nämen, vilken osis med trädet :( Fast det var ju egentligen bra att det blåste ner nu och inte när du hade en vacker ros klättrande på det...

  Så kul med din betongsamling. Ska genast kolla in! Jag har tankar på att göra "trampstenar" i vår. Vi får se om jag får tummarna ur ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. Husshh...du fikk merke stormen hos deg...da blir det nyplanting etterhvert?
  Ønsker deg en fin ukestart:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Det har blåst rejält. Och ja, nu får här kluras ut något fint att plantera. :-)

   Radera
 8. Usch så sorgligt! Mitt lilla plommonträd hade sin sista blomning förra våren. Under sommaren brakade det med buller och bång. Funderar fortfarande på vad jag ska ersätta det med... någon ros eller clematis troligen eftersom stubben är kvar.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag funderar mest på vad rosen ska klättra på. :-) Vi har som en liten plommondunge i den delen av tomten, vi har flera små nya träd på gång.

   Radera
 9. Nej. Man blir lessen då. Vårt körsbärsträd blåste ner för många år sen och det var riktigt sorgligt. Fast det tyckte inte grannarnas barn (det var i körsbärstider), dom parkerade sig i vår trädgård och plockade och åt tills dom nog stupade, nästintill.
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fniss, ibland ska man nog låna ett barnsligt sinnelag och njuta av det stunden bjuder på. :-)

   Radera
 10. Tråkigt. Jag älskar gamla träd och sörjer när tiden är kommen. Det var kanske inte så konstigt att det rök just den natten. Jag satt vaken med min magsjuka 5-åring till fem på morgonen och trodde något stort skulle blåsa bort. Typ huset. I det perspektivet får du väl vara nöjd med ett plommonträd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Jag vaknade under natten och trodde att någon stort skulle blåsa bort jag med, typ huset ... :-)

   Radera
 11. Men...det hade allt varit häftigt med ett senblommande plommonträd. Av rosor.
  Hej hopp!

  SvaraRadera