söndag 5 oktober 2014

Fläckig tofslilja - vilken lirare!

Jag blir nästan lite bekymrad över mig själv. Jag kan absolut inte komma ihåg att jag köpt en fläckig tofslilja. Å andra sidan är det mycket jag inte kommer ihåg.

Bekymret gäller även den mycket udda placeringen. Mitt i gräsmattan på norrsidan.

Där syns den ju å ena sidan väldigt bra . . .   Å andra sidan ser den lite ensam ut.

Till mitt försvar vill jag tillägga att på våren är den här gräsmattan full av tulpaner. Jag kanske missade den lilla detaljen att den här gynnaren blommar på hösten.

Kul att den trivs hos mig i vilket fall. :-) Undrar bara om den stackaren kommer att överleva vintern. Något gull blir det inte tal om.

Här kan du läsa lite mer om Eucomis bicolor.

10 kommentarer:

 1. Va fin den är! Håller tummarna för att den skall klara vintern.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det ska bli spännande att se. Vi har ju faktiskt haft frost någon omgång, och det har den klarat galant!

   Radera
 2. Oj, i gräsmattan! Jag har mina i krukor för säkerthets skull, och tar dom in om vintern, redan nu faktisk, i rädsla för just frost. Och din blommar och lever i bästa välmående, ni som har haft frost. Ja, detta ska bli spännande, ska den överleva i kalla badelunda? Kul i så fall, då ska jag sluta dalta med mina. En riktig fräsig lök med häftig stjälk det där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. He, he. Mja, vi får väl se till våren hur kompisen mår. Om den mår. Visst är det en fräsig lök!

   Radera
 3. Men va??? Jag säger som Mia här ovan: Har du den ute? Och jag som kånkar in krukorna varje vinter. Tunga och stora. Nästa vår ska jag ta en av lökarna och plantera ut och testa. Även om du i Västerås har lite varmare zon än vad jag förmodligen har här utanför Enköping, borde det kanske ändå gå.
  Ha det gott.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mja, men du vet jag bor bara en mil utanför Enköping. Så undrar om vi inte har samma zon. Men - säger samma sak som till Mia. Dalta vidare tills våren kommer och jag ser om kompisen överlevt. Det är ju inte säkert . . .

   Radera
 4. Vilken skönhet! Varför har jag ingen sådan?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Kul att bli överraskad! Så himla fin. Den kanske kan få lite sällskap...
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst ser den lite övergiven ut? Tänkte samma sak. Hm. Men vad har vi för kul lökar och liknande som blommar på hösten. Dalt-vägrar så det måste vara tuffingar som tål mig och gräsmattan (mossmatta).

   Radera