onsdag 24 juli 2013

Vågar inte ens vattna

För tänk om vattnet i vår brunn tar slut?


"Gräsmatta", törstig alm, höstsilverax och gullvivor. Hjälp. Nu vill jag att det ska regna.

Gläds i alla fall med kompisen som hittat till mina 50 litersurnor med näckrosor. En pigg krabat som njuter av livet. :-)
Är det lika torrt hos er?

29 kommentarer:

 1. Huff ja, jeg forstår ditt problem. Vi har også brønnvann her som jeg ikke bruker til vanning. Heldigvis har vi eget vanningsanlegg fra Norges tredje største elv, så det blir ikke tomt der med det første. Men det gjør seg ikke selv, så jeg må vanne. Men jeg er veldig glad for at jeg har den muligheten. Trist å se bildene dine! Håper at det snart kommer litt regn hos deg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, det låter fint. Tänk om det låg en älv i närheten, då skulle jag svischa runt och vattna! Nåja, det blir väl regn vad det lider.

   Radera
 2. Ja her er det tørt så noe henger med hodet og borrevann varer ikke evig, selv om det kanskje er litt bedre enn brønn. I dag har vi fått den beste gave inn i hagen vår, se innlegg på min blogg senere i dag. Kostet noen kroner og noen flasker vin, men..... Føler med deg i tørken. Du får ta en regndans!

  Brita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! En regndans! Ska testa i kväll, jag lovar. Och så ska jag kolla in på din blogg, det ska bli kul. :-)

   Radera
 3. Ja du, här är så torrt så jag kan knappast komma ihåg senast det var sån torka. det måste vara oerhört påfrestande för alla er som har egen brunn, man måste ju ha dricks- och hushållsvatten. Detrta har jag inget problem med och jag vattnar ju, med kommunalt fint dricksvatten (som ger mig dåligt samvete) men bara det som absolut behöver. Nu får det minsann komma lite regn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker inte du ska ha dåligt samvete för ditt kommunala vatten. :-) Men det är lite kämpigt, det är det faktiskt. Inte kul att ta emot besök eller ens vara i trädgården just nu om jag ska vara ärlig.

   Radera
 4. Vad tråkigt Bettina, jag vattnar det nödvändigaste och resten får klara sig, men regnvattnet har tagit slut för längesedan, så det får bli det kommunala tills det kommer mer från skyn. Hoppas det regnar hos dig snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vattnar liiiite, men mest med ambitionen att hålla liv i saker tills det regnar. Mer törs jag inte. Ska dansa regndans ikväll, så då löser det sig kanske.

   Radera
 5. Regnvattnet i tunnorna är på upphällningen. Nu är det prioritering som gäller när det ska vattnas. Vi har inte heller kommunalt vatten men väl en källa som delas med samfälligheten så även här har jag dåligt samvete när jag använder vattnet till växterna. Håller tummarna för att det utlovade regnet kommer till helgen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, korsar också en och annan tå! Kram!

   Radera
 6. Torrt som fnöske om jag inte vattnar med det kommunala! Herregud!
  Varför kan det inte vara lagom nån gång?
  Förra året helt galet mycket regn och i år inget?

  Ingen rättvisa här inte.....

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenprecis! Lagom, vill bara ha det lite lagom! Kram!

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Var försiktig, vi tömde vår brunn i går. I dag vågar vi knappt duscha

  Hälsningar
  Cilla
  http://massaogras.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men usch! Det är precis det jag är rädd för. Som semesterfirare får man ju inte klaga på att det är vackert väder, men det kunde få regna hela nätterna igenom för min del. Och en och annan dag också. :-)

   Radera
 9. Hej Bettina
  Jeg har også vand fra egen brønd og vander lidt forsigtigt,fordi jeg også er bange for tørlægning. Men der er gode nyheder- der kommer regn i morgen.
  God aften!
  Jette.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regn vore välkommet här med! Ha en fin kväll och en härlig regnig dag i morgon! :-)

   Radera
 10. Och så klagar vi svenskar på ordet lagom. Lagom är i mitt tycke ett alldeles underbart ord :-)
  Förstår din känsla men när regnet kommer så kommer växterna repa sig fort och det blir härligt igen.
  Kramar Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lagom är ett fantastiskt vackert ord! Jadå, hoppas bara regnet hittar hit rätt snart. Så repar jag mig också. :-)

   Radera
 11. Här är det torrt vill jag lova men jag har kommunalt vatten. Nu vattnar jag bara det viktigaste eftersom jag har så stor tomt. Lustigt nog så pumpas det ut vatten i lilla dammen, från vår lilla brunn. Trodde det var slut där men icke...och imorgon har de lovat regn... :-) VEM trodde att man skulle sätta en "gladgubbe" bakom de orden?! Vilken sommar.

  Sommarkram / Therése

  SvaraRadera
 12. Ja, det har været lige så tørt her nord for København, men regnen kom i nat efter tørke i hele juli - hurra. Håber I snart får en ordentlig skylle, så haven bliver grøn igen.

  SvaraRadera
 13. Men hugaligen så torrt du har det i dina trakter. Här har det regnat till och från nästan hela sommaren och först nu i veckan kom värmen och solen.
  Dykarbaggen har jag sett för första gången i sommar, fyra stycken. Dom är ju superstora :=)

  Ang. Swertian så är den ganska precis som på mina bilder. Brukar säga stålgrå/stålblå.

  Hoppas det snart kommer lite regn och räddar dina växter.
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 14. I går kom regent. Rejält. Underbart. Man kunde nästan höra marken sucka av tacksamhet!

  SvaraRadera
 15. Uff her var det tørt ja, jeg håper det regner hos deg ganske snart.
  Her fikk vi ett ordentlig regnvær med torden og ly i natt, det var også kjærkomment.
  Men vi har ikke brønn så jeg har kunnet vannet litt hver kveld.
  Tvi tvi, Maritklem.

  SvaraRadera
 16. Ja det er knusktørt også hos meg..som hos Marit ble det sikkelig tordenvær i natt..og masse regn:)
  Nyt sommerdagene:))

  SvaraRadera
 17. Vi har varit utan regn i flera veckor nu. Det har regnat några km bort men inte här. Men det går ingen nöd på oss, vi har mycket skugga och en brunn som inte sinar i första taget. Två timmar tar det att vattna igenom trädgårdens alla behövande rabatter. Nästa dag när solen skiner torkar leran till "cement" men det gör inte så mycket för det är fuktigt under och stackars den lilla växt som inte har tillräckligt djupa rötter... Den lever inte till nästa bevattningsrunda.
  Idag har blixt och dunder cirklat runt oss men inte en droppe i vår trädgård. Hoppas att molnen hittade till dig och alla andra som har ännu större behov än vad vi har.

  SvaraRadera
 18. Det är ett elände och man kan ju förstå lite hur dom i varma länder har det som inte ser regn på år och dag. Vi blev så glada här när det kom regn igår, det var välgörande för allt, det blir ju så rent och fint i luften efteråt. Jag önskar er regn också! (inte ofta man skriver så....).
  Agneta kram

  SvaraRadera
 19. oj, nej så brunsvidd är det inte om än torrt. Tänk att trädgården kan torka upp så mycket. Egen brunn kan vara en satsning med vattning, vatten vill man ju ha till annat också. Torkan i dina trakter måste göra bönderna galna..

  SvaraRadera
 20. Ja, fy 17 vad det är torrt! Jag är lyckligt lottad med sjö i närheten så att jag kan vattna - men å andra sidan hinner/orkar jag inget annat än att vattna ;(. Gräsmattan har jag dock aldrig vattnat. Hoppas att ogräsen i gräsmattan svälter ihjäl!
  Det märkliga är dock att artificiell bevattning blir aldrig så bra som den som kommer ovanifrån. Tänk att vi har redan hamnat i extremvädret: 2012 hade vi regn, regn, regn, 2013: sol, sol, sol!
  Visst är det roligare med sol men...ja, du vet./Anja

  SvaraRadera