söndag 12 maj 2013

Ramslök från Kinnekulle - nu hos mig


Hoppas de tar sig. Jag plockade på Kinnekulle idag, och planterade dem mellan syrénstammarna i min berså.

Ogräs, varnade Hannu Sarenström. Hoppas de är riktigt vilda och ynglar av sig. Så goda.

Jag har precis kommit hem från en mathelg hos Hannu och är helt slut i rutan. Och i morron blir jag med häst. Tjohoooo. Det blir nästan för mycket. :-)

14 kommentarer:

 1. Eftersom jag gillar Hannu mer än hästar så tycker jag att du haft en grym helg med någon av de bästa...
  Jo men om du låter ramslöken gå i blom och stå så kommer det poppa upp småplantor runt om nästa år sedan kan du ta en del blad och sedan år tre ett gäng med plantor... sedan ogräs plötsligt. Men ett angenämt sådant.
  Här åts det dumpling med fyllning av fläskfärs, ingefära och ramslök till middag... Vi plockar och säljer till restauranger och producerar ramslökssalt så jag är ganska bekant med denna utomordentligt goda och spännande ört. Grattis till dina plantor!
  Vi ses!
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad kul! Dumplings som är så gott! Hoppas nu att Hannuramslöken tar sig.

   Radera
 2. Ramslök, ja det försökte jag så med misslyckat resultat... Jag får nog prova igen för det där vill jag verkligen ha hos mig med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänkte att det nog är lättare att ta dom in the green så att säga. Små härliga köttiga rotbitar har den så den borde kunna hålla sig spänstig även i min jord, håller tummarna.

   Radera
 3. Låter som en super bra helg i mina öron. Träff med Hannu:) Har varit på föreläsning med honom. Oj vad vi fick skratta! Lycka till med ramslöken.
  Läste om dina vitsippor. Det är samma här, dom finns lite överallt. Hörde från en i trädgårdsföreningen att man hade en fuktig tomt om de trivdes. Och i mitt fall stämmer det. Har röjt bort en hel del sly så de har väl fått extra med utrymme nu. Fint är det!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en superhelg! Jag är så nöjd, så nöjd. Och när det gäller vitsipporna, ja, de har dykt upp på norrsidan av huset. Där är det fuktigt.

   Radera
 4. Lyckliga du...... En helg med Hannu! Kan man boka en sån? Du vet, han är ju även min favvo;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Han testade att köra en matinspirationshelg och vi var 11 lyckliga som hann räcka upp handen. 1 500 spänn för något som jag kommer att leva på länge. Jag hade så kul (och drack alldeles för mycket vin) och dansade mig till enorm träningsvärk och hela gänget lagade underbar mat.

   Radera
 5. Spændende med dine ramsløg - lykke til med at få dem til at sprede sig! Jeg må på jagt i skoven ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, min danske man kände omedelbums igen ramslök. Tydligen vanligt i Danmark, era lyckostar. :-)

   Radera
 6. Jag har ramslök från min farmors torp. Älskar den. Den tar inte över, men förflyttar sig lite.

  SvaraRadera
 7. Å ja ramsløk er så godt, jeg har prøvd å så det flere ganger uten hell.
  Jeg får heller kjøpe meg en tue.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 8. Lyllos dig - Hannuhelg OCH ramslök! Låter som ren lycka i mina öron. Hoppas ramslöken tar sig. Har funderat på att införskaffa mig ett gäng. Men det får bli nästa år... Nu har jag fullt styr med så mycket annat ;-)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera