söndag 21 februari 2016

Små stygga katterDe här brudarna längtar efter vår.

Nu är tristessen utbredd och då får man jaga syrran för att få tiden att gå. De turas i alla fall om med att springa så fort tassarna bär.

Missarna vågar faktiskt inte gå ut längre utan bodyguard. Nu när det är kallt och slaskigt vill de ju inte, men sedan är det en okastrerad hankatt som stryker runt huset också. Tror det är ytterligare någon katt som de är rädda för, de mellangrå fröknarna visar att någon har doftmarkerat rejält på vår uteplats.

Förstår inte hur man kan ha katter som inte är kastrerade. Jag tycker det är grymt, både mot den katten och mot andra missar.

Snart ska jag och fröknarna på bilden börja ta lite promenader i trädgården. Och så fort jag ser en annan katt så biffar jag upp mig så klart. Trädgården är vårt revir.

10 kommentarer:

 1. Nä. Inga stygga katter bara leksugna små rovdjur ;-))! Hemma hos oss ser Wille till att vår trädgård är bara vår revir:-) Då slipper jag att "biffa upp" mig ;-))!
  Ha det gôtt med kattisarna!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jadå vi ska ha det gött kattisarna och jag.

   Radera
 2. Åh, vilka fina kissar! Våran tös tar sina korta lovar ut men ligger mest inne och sover än:)
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är fina nästan jämt! Fin vecka på dig också!

   Radera
 3. Ja samma här! Har en stor okasterad hankatt som stryker runt här och klår upp alla katter på gården, det har blivit några veterinärbesök...ägarna bryr sig inte! Arg man blir!!!
  Kram till dig från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland undrar jag om ägarna till okastrerade djur vet vad de ställer till med? Jag hoppas nästan att det är okunskap. Kram!

   Radera
 4. Mina två kattpojkar är självklart kastrerade :) Det finns tyvärr gott om stackars vildkatter ändå...mina två är föresten det och jag räddade dem undan döden...undrar om de förstår sånt ? Fina är de i alla fall och stora nu två år har gått redan. Gick med dem i sele här på tomten när de var små för att de skulle känna igen sig och bli trygga ! Sen åkte selen av...oh vad rädd man var när de klättrade i träd första gången :D Nu har de kattlucka och kommer och går som de behagar men sover hemma gör de varje kväll ! Skönt att bo på landet ;)
  Trevlig helg !
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du tog din an katter som behöver hjälp som allra mest. Och visst är det skönt att bo på landet!

   Radera
 5. Februari har nog varit en lång månad för kissarna, kallt och blött om tassarna. Här är det två bröder (kastrerade förstås) som halvt rivet ner huset.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Skönt nu när utelivet återvänder för katterna. Här är det ett evigt mjauande på båda sidor av ytterdörren. Mjau, jag vill ut. Mjau, jag vill in. Nu slipper jag bodyguarda så mycket.

   Radera