måndag 16 september 2013

Bättre sent än aldrig - det här blommar nu

 Salvia. Eller har jag hjärnsläpp nu?


 Malva.


 Mme Boll. 


 Zinnia.Fullständigt borttorkad vit skogsaster. Brukar vara underbar.


Oj, oj. I fredags hann jag inte. Eller - tog mig tid.

Blommig fredag som är så jädra kul! Nu ska jag ta en andra kopp kaffe på min härliga lediga måndag och kika ifatt hos er. Ska bli kul.

Klart du vill vara med, kikar och länkar på bloggleken Blommig fredag gör du hos bloggen Bland rosor och bladlöss.


15 kommentarer:

 1. Mye fint som blomstrer hos deg nå! Jo, det ligner da på salvie :) Zinnia var kjempefin!

  SvaraRadera
 2. Det är en hel del som blommar, Zinnia har jag aldrig haft, men det skall jag prova på, den var otroligt fin. Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste verkligen rekommendera zinnia, den har bara fortsatt att blomma och blomma och blomma. Lite trög i starten, sedan bygger den liksom en våning till och sätter knopp. Den ska jag absolut så igen!

   Radera
 3. Sikke mange dejlige blomster du har stadigvæk - og en meget smuk kat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Madame! Katten Märta och jag sänder slängkyssar!

   Radera
 4. mycket fint som blommar hos dej
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. Skogsastern är ju ändå rätt så torktålig, men en sådan här sommar har det varit extremt torrt! Hos mig har den klarat sig utan vatten, men zinniorna har fått ganska mycket.

  ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Extremt torrt är ordet sa Bill till Bull. Jag har försökt se över med vatten där växterna verkligen flämtat. Men med egen brunn har jag inte vågat vattna så mycket i år. Ha det fint Ruben!

   Radera
 6. Åh så fint det blommar hos dig, jag måste satsa lite mer på höstblommande växter, men än har vi kvar de flesta sommarblommorna då det knappt varit någon frost än = ovanligt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får ju ändå erkänna att det ser maffigare ut på bild. Det gäller att sikta in kameran på det lilla ynkliga som blommar ... :-) Jag vill också ha fler höstblommande växter! Ha det bäst!

   Radera
 7. Zinnia hade jag för några år sedan som såg ut som den du har. Nu blev jag sugen igen. Synd på skogsastern men den kommer säkert fint till nästa år igen. Den här sommaren har varit tuff för många växter. Hos mig har det klarat sig hyfsat men det beror nog på att vi har lerjord.

  Hoppas du fick njuta av din lediga måndag :)
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, jag njuter vansinnigt av lediga måndagar! Tack! Zinnia ska jag absolut så igen. Så tålig och enveten. Blommar i evigheter. Och hoppas verkligen att skogsastern vill vara med lite till, tycker också den varit tålig - hittills.

   Radera
 8. Scharlakanssalvian är häftig i färgen. Och jag måste också lovorda zinnian, länge sen jag odlade den men den har verkligen gett mersmak när jag odlat den i år. Jösses vad länge blommorna står sig ! Ha det gott
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera