lördag 10 augusti 2013

Två burkar vinbärssylt



Två burkar med sylt från vita vinbärsbusken, och två burkar med sylt från svarta vinbärsbusken. Det räcker för mig.

Igårkväll satt jag med ett glas rött balanserande i gräset när jag plockade av vitavinbärsbusken. Cirkagurka 800 gram bär på en buske.

Lagom. Känner mig ändå rik. :-)

21 kommentarer:

  1. Mmm, den er sikkert kjempegod. Så flink du har vært og det høres ut som en fin plukkestund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Båda sorterna blev jättegoda! Bakroade mannen gjorde raskt scones med clotted cream till, inte bra för lilla midjemåttet så här på semesterns sista skälvande dag.

      Radera
  2. Skön plockceremoni! Det blir faktiskt många gram per buske och den sylten på egna bär smakar bäst! Jag har min på morgongröten :-)

    SvaraRadera
  3. Visste inte ens att det fanns vita vinbär.....då lärde jag något nytt idag också:-)

    Den egna sylten är den bästa sylten, så är det bara!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De ska tydligen vara lättare att äta för allergiker, det är något med färgen i de svarta vinbären. Och visst är det gott!

      Radera
  4. Jeg liker best den hvite ripsen, for den er ikke så sur. Du har vært flink som har plukket så mye :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kul att det är såpass olika smak på de olika sorterna!

      Radera
  5. Vi äter för mycket bär från busken för att det ska räcka till vare sig sylt eller saft, men med lite hjälp från andras buskar blev det två flaskor rödavinbärssaft i år. =)
    Ha det fint! /Caroline

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fniss, det låter också njutningsfyllt!

      Radera
  6. Så flot med hele 800 gram! Jeg måtte slå op, hvad vinbär er på dansk, men det er ribs - og hvor er de smukke i hvide.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är jättevackra, som glaspärlor!

      Radera
  7. Har inga vita, men svarta och röda, det blev gelé av de röda, de svarta får vänta ett tag i frysen, det var inte mycket, så det kanske blir lite saft i vinter. Däremot har det blivit många burkar hallonmarmelad, hittade ett bra recept på nätet, med lite lime i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hallon med en twist av lime låter kanongott!

      Radera
  8. Härligt med lite rött till det vita ;-) Smart sätt att sätta ännu mera guldkant på sommarkvällen och sylten..hihi...

    Sommarkram / Therése

    SvaraRadera
  9. Mmm så godt, ingenting er som hjemmelaget.
    Så flotte bær du har, god lørdag fra Marit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och du får ha en fin söndag Marit!

      Radera
  10. Härlig bild du visar på de vita vinbären.
    Visste du att det även finns'gröna vinbär'?
    Köpte en buske av Blomqvist från Finland förra året, det rör sig tydligen om en buske svarta vinbär som aldrig får sin svarta färg utan som är gröna även då de mognat.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det visst jag inte! Du vet då en massa roliga saker! Måste alltså släpa mig till Nordiska trädgårdar i år igen, Blomqvist brukar ju vara där. Jag måste nog helt enkelt ha en grön vinbärsbuske. :-D

      Radera
  11. Der er ikke noget bedre end hjemmelavet frugt i alle former,her kan vi snart plukke friske figner!!

    SvaraRadera