Etiketter
Njuta
(131)
Inspiration
(78)
Livet i stort
(72)
Färger
(71)
Doft
(28)
Vilda saker
(27)
Onjuta
(23)
Kompisar i rabatten
(18)
Underbara träd
(18)
äta
(17)
Kan själv
(14)
Mysterier
(13)
Inredning
(12)
Björksta Berga
(9)
Böcker
(9)
Pioner
(9)
Plommonlunden
(7)
Provrosor
(7)
Sten
(6)
Trädgårdskonst
(6)
Projekt sunken garden på berg
(5)
Torka
(5)
Så jävla smart
(4)
Utlottning
(4)
Tulpan
(3)
Vatten
(3)
Favoritmaskiner
(2)
Maskrosor
(2)
Tomater
(2)
staket
(1)
lördag 10 augusti 2013
Två burkar vinbärssylt
Två burkar med sylt från vita vinbärsbusken, och två burkar med sylt från svarta vinbärsbusken. Det räcker för mig.
Igårkväll satt jag med ett glas rött balanserande i gräset när jag plockade av vitavinbärsbusken. Cirkagurka 800 gram bär på en buske.
Lagom. Känner mig ändå rik. :-)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mmm, den er sikkert kjempegod. Så flink du har vært og det høres ut som en fin plukkestund.
SvaraRaderaBåda sorterna blev jättegoda! Bakroade mannen gjorde raskt scones med clotted cream till, inte bra för lilla midjemåttet så här på semesterns sista skälvande dag.
RaderaSkön plockceremoni! Det blir faktiskt många gram per buske och den sylten på egna bär smakar bäst! Jag har min på morgongröten :-)
SvaraRaderaMycket skön plockceremoni. :-)
RaderaVisste inte ens att det fanns vita vinbär.....då lärde jag något nytt idag också:-)
SvaraRaderaDen egna sylten är den bästa sylten, så är det bara!
Kram!
De ska tydligen vara lättare att äta för allergiker, det är något med färgen i de svarta vinbären. Och visst är det gott!
RaderaJeg liker best den hvite ripsen, for den er ikke så sur. Du har vært flink som har plukket så mye :-)
SvaraRaderaDet är kul att det är såpass olika smak på de olika sorterna!
RaderaVi äter för mycket bär från busken för att det ska räcka till vare sig sylt eller saft, men med lite hjälp från andras buskar blev det två flaskor rödavinbärssaft i år. =)
SvaraRaderaHa det fint! /Caroline
Fniss, det låter också njutningsfyllt!
RaderaSå flot med hele 800 gram! Jeg måtte slå op, hvad vinbär er på dansk, men det er ribs - og hvor er de smukke i hvide.
SvaraRaderaDe är jättevackra, som glaspärlor!
RaderaHar inga vita, men svarta och röda, det blev gelé av de röda, de svarta får vänta ett tag i frysen, det var inte mycket, så det kanske blir lite saft i vinter. Däremot har det blivit många burkar hallonmarmelad, hittade ett bra recept på nätet, med lite lime i.
SvaraRaderaHallon med en twist av lime låter kanongott!
RaderaHärligt med lite rött till det vita ;-) Smart sätt att sätta ännu mera guldkant på sommarkvällen och sylten..hihi...
SvaraRaderaSommarkram / Therése
Japp! :-D
RaderaMmm så godt, ingenting er som hjemmelaget.
SvaraRaderaSå flotte bær du har, god lørdag fra Marit.
Och du får ha en fin söndag Marit!
RaderaHärlig bild du visar på de vita vinbären.
SvaraRaderaVisste du att det även finns'gröna vinbär'?
Köpte en buske av Blomqvist från Finland förra året, det rör sig tydligen om en buske svarta vinbär som aldrig får sin svarta färg utan som är gröna även då de mognat.
Ha det gott!
Nej det visst jag inte! Du vet då en massa roliga saker! Måste alltså släpa mig till Nordiska trädgårdar i år igen, Blomqvist brukar ju vara där. Jag måste nog helt enkelt ha en grön vinbärsbuske. :-D
RaderaDer er ikke noget bedre end hjemmelavet frugt i alle former,her kan vi snart plukke friske figner!!
SvaraRadera