tag:blogger.com,1999:blog-2604321416471774624.post419232184311707117..comments2023-10-26T11:05:19.271+02:00Comments on Bettinas blad: Krydda brännvin med JohannesörtBettina Bäckhttp://www.blogger.com/profile/00353299301727065460noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2604321416471774624.post-31777105684439153232013-07-29T10:14:14.667+02:002013-07-29T10:14:14.667+02:00Hej Suzanne! Näej, jag tror att johannesörten är s...Hej Suzanne! Näej, jag tror att johannesörten är sig lik även i Finland. Fingrarna ska bli jätteröda. Och en växt blad kan vara giftiga, jag vågar inte säga något om johannesörtens är det. Summan av kardemumman - jag skulle inte ha gjort som ni gjorde utan att ha läst på ordentligt. Bladen ger väl ifrån sig lite klorofyll, därav kanske den mer grön/gula färgen.<br />Men ni verkar ju ha överlevt. :-) Var det gott då?Bettina Bäckhttps://www.blogger.com/profile/00353299301727065460noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2604321416471774624.post-34063016543473328972013-07-28T11:37:47.807+02:002013-07-28T11:37:47.807+02:00Hej
Jag är hos min kusin i Helsingfors o vi har fö...Hej<br />Jag är hos min kusin i Helsingfors o vi har försökt göra johannesört snaps - men vår snaps blev gul, inte röd. Blommorna vi hittade ser ut att vara lika med J-ört men.... <br />Vi stoppade även bladen i spriten, enligt ett danskt tv-program. Har detta hänt till dig någongång?<br />När vi glämde blommorna, blev våra fingrar bara lite röd, inte så mkt som dina fingrar i bilden.<br />Vi kanske hittade någon finsk variant av j-örten:-).<br />mvh<br />Suzanne o min kusin EijaSuzanne Flinknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2604321416471774624.post-47378580369077988952013-06-30T20:27:27.061+02:002013-06-30T20:27:27.061+02:00Åhå! :-)Åhå! :-)Bettina Bäckhttps://www.blogger.com/profile/00353299301727065460noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2604321416471774624.post-4491717844107383452013-06-30T20:26:56.506+02:002013-06-30T20:26:56.506+02:00Gör så! Och vill man runda av snapsen lite i smake...Gör så! Och vill man runda av snapsen lite i smaken kan man lägga en sockerbit i flaskan också.Bettina Bäckhttps://www.blogger.com/profile/00353299301727065460noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2604321416471774624.post-6158588105922591242013-06-30T09:18:38.696+02:002013-06-30T09:18:38.696+02:00Johannesört är en av mina favoriter att göra snaps...Johannesört är en av mina favoriter att göra snaps på. Härlig färg också.<br /><br />En supersnabb och kanongod snaps jag gör annars är några droppar Underberg ( du vet på miniflaskor som är rena medicinen mot det mesta) i brännvin special. Det slår det mesta av nyttiga? och goda snapsar till sill.Luna Ekhttp://lunasblogg.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2604321416471774624.post-89183796287530937022013-06-30T08:18:14.430+02:002013-06-30T08:18:14.430+02:00Det lyder spændene - tak for opskriften, som jeg v...Det lyder spændene - tak for opskriften, som jeg vil give videre til mændene i familien, som elsker at lave snaps.Madamehttps://www.blogger.com/profile/17520856074334186426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2604321416471774624.post-11070324157147951412013-06-29T22:44:10.313+02:002013-06-29T22:44:10.313+02:00Jajemen! Jag är hemma, vi har bara tänkt att dra i...Jajemen! Jag är hemma, vi har bara tänkt att dra iväg på helgturer någon gång. Så det är bara att hojta när du är sugen!Bettina Bäckhttps://www.blogger.com/profile/00353299301727065460noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2604321416471774624.post-67486693264643389312013-06-29T21:53:58.520+02:002013-06-29T21:53:58.520+02:00Tack för receptet! Jag är inte mycket för snaps......Tack för receptet! Jag är inte mycket för snaps.... mer vin som slinker ner här men alltid bra att veta hur man gör... till kräftorna i Augusti! <br /><br />Är du hemma i sommar, på semestern? Eller rättare sagt: När kan jag hälsa på?????<br /><br /><br /><br />Kramizzzzzz<br />Veronicahttps://www.blogger.com/profile/11589295298092455925noreply@blogger.com